Evo kojih 10 SIMPTOMA upozoravaju da vas STRES polako UBIJA! (INFO)

stres

pixabay /dnevne.rs

Prerano sedenje kose događa se zbog gena ili nepodnošljivog stresa. Stres čini tvoju kosu sivom kod slepoočnica.

Danas, čak i mladi u dvadesetima imaju sedu kosu.

Lupanje srca: Stres dovodi do neprijatnosti i anksioznosti, što može dovesti do hipertenzije. Jako kucanje srca je jedan od glavnih znakova hipertenzije. Ako možeš da čuješ lupanje srca, onda moraš da posetiš doktora.

Glavobolja: Da li ste ikada čuli za „glavobolju zbog napetosti“? Previše stresa može stvarati lupanje i oštru glavobolju.

[adsenseyu4]

Krv iz nosa može se dogoditi ako se tvoj krvni pritiskak iznenada podigne, bez upozorenja. Prirodni obrambeni mehanizam tela tada pusti malo krvi zbog kontrole krvnog pritiska.

devojka-energija

Foto: pixabay /dnevne.rs

Gubitak kose: U modernim vremenima, stres je jedan od glavnih razloga gubitka kose. Videćete preranu pojavu ćelavosti kod mnogih ljudi koji su još uvek u svojim dvadesetim godinama. To je sve zbog radnog pritiska i stresa.

Gubitak pamćenja: Stres te može učiniti zaboravnim. Kratkoročni gubitak pamćenja često se događa kada imaš puno radnog pritiska ili imaš izuzetno stresan život. Ako pamćenje počne da te izdaje, onda moraš da napraviš pauzu i da se oporaviš.

[adsenseyu1]

Preterano znojenje: Preterano znojenje, znojenje dlanova ili stopala i osećaj vrućine su znakovi stresa. Ako se obilno znojiš, a sediš u klimatizovanoj sobi, moraš da smanjiš svoj nivo stresa.

pogled

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Prevremena pojava sedih vlasi: Prerano sedenje događa se zbog gena ili nepodnošljivog stresa. Stres čini tvoju kosu sivom kod slepoočnica. Danas, čak i mladi u dvadesetima imaju sedu kosu.

Uporna razdražljivost: Ako stalno imaš osećaj kao da ti je potrebno da se izvičeš na nekoga ili da istresaš svoju energiju na neki drugi način, onda si sigurno pod stresom.

[adsenseyu1]

Naljutiti se ponekad je u redu, ali uporna razdražljivost je više od puke ljutnje.

Gubitak imuniteta: Jeste li bolesni svaki mesec? Ukoliko jeste onda je to zbog toga što stres utiče na tvoj imunitet.

Starenje: Stres ubrzava starenje i čini da izgledaš starije nego što to zapravo jesi. Ako ste počeli da primećujete prerane bore i tamne mrlje na svojoj koži, onda je tvoj nivo stresa vrlo visok.

(Dnevne.rs /ZdravaKrava.hr)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]