Evo kako rešiti problem ukoliko vam se ZNOJ JAČE OSEĆA

Foto: Dneve.rs/pixabay

Foto: Dneve.rs/pixabay

Niko ne voli da oseti neprijatan miris znoja, ni na drugima, a naročito ne na sebi. Svi bismo da mirišemo na čisto i osećamo se sveže. I onda se iznerviramo kada se oznojimo.

Znoj je sam po sebi bez ikakvog mirisa. Njemu naročit miris daju žlezde koje se luče, recimo, pod pazuhom, u vaginalnoj regiji…

[adsenseyu4]

Tako se dešava da nam se znoj vrlo neprijatno oseća, uprkos tome što vodimo računa o higijeni. Redovno se tuširamo, koristimo mirišljave kozmetičke preparate, ali problem je i dalje tu. To može da izazove velike neprijatnosti, naročito u dodiru sa drugima. Zato se neretko dešava da kontakt s ljudima, posebno u gužvi, svodimo na minimum kako neko ne bi primetio našu muku.

– Ove promene jesu nešto više zastupljene tokom toplih letnjih dana, ali uzrok im je najčešće u nekim infekcijama ili endokrinološkim oboljenjima. Ukoliko je u pitanju infekcija, ona može biti gljivična ili bakterijska, što je na lekaru da utvrdi – kaže dermatovenerlog Svetlana Minić.
Nakon toga on primenjuje odgovarajuću terapiju, pa sve bude uglavnom lako i brzo rešeno.
Ukoliko se radi o endokrinološkim promenama, onda je neophodan ozbiljniji pristup. Potrebno je detaljno proveriti hormone, kaže naša sagovornica, jer je u tom slučaju poremećaj u njihovom radu uzrok neprijatnih mirisa.
Zato je važno, čim primetite da vam se znoj jače oseća, iako brinete o ličnoj higijeni, da se javite lekaru kako bi on utvrdio šta je uzrok ovog neprijatnog problema i kako ga najbolje rešiti.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Žena.Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]