Neverovatna biljka koja efikasno čisti krv (RECEPT)

biljka
Dimnjača (Fumaria officinalis) je jednogodišnja zeljasta biljka sa stablom visokim do 40 cm. Listovi su trostruko perasto rasečeni, na linearne delove. Cvetovi su nepravilni, sakupljeni u grozdaste cvasti na vrhovima grana, ružičasti do zagasitocrveni. Plod je oraščica, oko 2 mm u prečniku. Cveta od juna do septembra.

Ako se dimnjača uzima 8 dana, umnožava crvena krvna zrnca (eritrocite), a ako se uzima duže, naglo ih smanjuje, kao da se bolesniku pušta krv ili stavljaju pijavice. U slučaju skleroze krvnih sudova, da bi se oslabio u njima pritisak krvi, pije se ujutro sok te biljke, u dozi od 10-20 grama u 200 grama tople vode, kao čaj.

Dobro je, takođe, 50 g biljke preliti litrom ključale vode, ostaviti zatim da stoji 5 minuta, pa procediti. Pije se 2-3 puta dnevno po jedna šoljica. Za sirup, 150 grama sveže isceđenog soka se kuva lagano sa 150 grama šećera do gustine sirupa. Uzima se 2-5 kafenih kašičica dnevno, pre jela, radi bolje razmene materija. 

Alkoholatura se uzima u dozi od po 20 kapi pre ručka i večere.

Dimnjača leči od šećerne i vodene bolesti, hemoroida, katara želuca i creva, bolesti disajnih organa, jetre, od skorbuta, skrofula, arterioskleroze, nečistoće kože i lišaja. Kod životinja dimnjača izaziva trovanje sa grčevima srca i centralnog nervnog sistema.

Naprotiv, ljudima u manjim količinama pomaže – krepi ih i jača, stimuliše lučenje znoja i mokraće, a samo u većoj količini izaziva bolove i proliv.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

 

(Dnevne.rs /Narodni lijek)

Comments are closed.