DEČKO 6 MESECI NIJE ZNAO KAKO IZGLEDAM! Čuvala je svoju VELIKU TAJNU i živela POD MASKOM! (FOTO)

KOSA

Foto: Printscreen Instagram

Ebi Endrju je počela da ćelavi kada je imala samo dve godine – dijagnostikovana joj je alopecija, a već od treće godine imala je obrijanu glavu.

No, odrastanje, a potom i tinejdžerske i devojačke godine donele su joj probleme sa samopouzdanjem i strahom od toga kako će je okolina prihvatiti.

Upravo zato lepa Ebi je očajnički skrivala svoju ćelavost, čak i sa emotivnim partnerima, a danas kaže da joj je reakcija jednog dečka na njeno stanje zapravo promenila život.

Naime, ona je svojevremo šest meseci spavala s perikom i na sve načine se trudila da njen tadašnji dečko ne sazna da je ćelava, a kada je on to spoznao – njegova reakcija konačno ju je ubedila da je alopecija ne određuje kao ženu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abby Andrew (@abbyandrew.yt)

Od ranog detinjstva ćelavost je sputavala Ebi – napustila je plivanje, nije želela da uđe u voz, izbegavala je odlazak u školu, a sve zbog straha da će joj spasti perika. Tek je tokom studiranja počela da prihvata svoju dijagnozu, ali je i dalje bila vrlo nervozna kada je reč o otvaranju prema partneru.

Kada je počela da izlazi sa prvim dečkom 2014. godine, čak je i spavala sa perikom, samo kako on ne bi saznao da je ćelava.”Počela sam da se zabavljam sa njim u martu 2014. i bila sam previše uplašena da me vidi bez perike – šest meseci. Obično je to značilo spavanje s perikom ako sam ostajala kod njega”, kaže.

Potom je u avgustu te godine rešila da joj je dosta skrivanja, te je javno obelodanila na Fejsbuku svoje fotografije na kojima je ćelava – i upravo je na taj način njen dečko saznao istinu. Istakao je da joj se divi na hrabrosti da sve prizna i da za njega to ne predstavlja nikakvu razliku.

“Dugo sam izbegavala sastanke jer sam znala da ću morati da se otvorim pred nekim s budem u vezi. Kada je moj tadašnji dečko video objavu, nije ga bilo briga i tad sam shvatila da biti ćelav ne znači da ne mogu da imam vezu”, ispričala je i dodala kako je i u kasnijim godinama shvatila da većinu muškaraca nije briga da li nosi poruku ili ne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abby Andrew (@abbyandrew.yt)

Ona je isprobala i brojne aplikacije za upoznavanje – na nekim profilnim fotografijama imala je periku, a na nekim ne – i u oba slučaja bilo je zainteresovanih.

“Dobila sam puno mečeva i neki momci su mi rekli da ih moja ćelavost inspiriše, čak su mislili da je kul.Imati alopeciju zapravo funkcioniše kao filter – oni plitki odmah otpadnu”, objasnila je.Ona je 2015. otvorila i svoj Jutjub kanal na kome otvoreno priča o životu sa alopecijom, ali i uopšte o prihvatanju sebe i samopouzdanju.

“Život je prekratak za stres oko kose. Volela bih da sam pre otvoreno govorila o svemu ovome”, zaključila je ova mlada, hrabra dama.

 

Dnevne.rs, Kurir.rs, Žena