Da li znate šta se desi ako svaki dan pojedete kockicu čokolade? (INFO)

lek

Ako tokom dana osetite pad koncentracije, a volite crnu čokoladu, sigurno će vam se svideti rezultati najnovijeg istraživanja

Istraživači s Univerziteta Severna Arizona otkrili su da se budnost i koncentracija povećavaju ako, kad vam zafali energije, pojedete malo čokolade sa visokim sadržajem kakaa.

U istraživanju je učestvovalo 122 osoba uzrasta od 18 do 25 godina, čija je aktivnost mozga merena nakon što su konzumirali različite vrste čokolade, a najbolje rezultate pokazala je čokolada koja sadržava oko 60 odsto kakaa.

[adsenseyu4]

Mnoge osobe oko podneva krenu da osećaju umor i ne mogu da se koncentrišu na rad, a to se najviše odnosi na zaposlene i studente. Crna čokolada koja sadržava oko 60 odsto kakaa dala je odlične rezultate baš po pitanju jačanja koncentracije – rekao je autor studije Lari Stevens, dodajući da se to odnosi samo na tamnu čokoladu.

Osim što pomaže koncentraciji, crna čokolada je bogata antioksidansima i drugim nutrijentima koji pomažu u jačanju imuniteta i smanjuju rizik od srčanog udara.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Graeme Weatherston

Ranija su pokazala su da kockica crne čokolada smanjuje rizik od šećerne bolesti! Osobe koje su šest puta nedeljno konzumirale čokoladu, smanjile su rizik od dijabetesa za čak 34 odsto više u poređenju s onima koji su jeli jednu kockicu jednom jedan do četiri mesečno.

[adsenseyu1]

(TPortal)