ČINJENICE: Šta će vam se desiti ako svaki dan pijete pivo? (INFO)

case

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Prema naučnom istraživanju, visok nivo silicijuma u pivu jača kosti. Ono je bogato vitaminom B i proteinima, a u svom sastavu ima i antioksidante u količini koliko ih ima i u vinu.

Glavna komponenta u proizvodnji piva, hmelj, sadrži flavonoide, a isto tako je i dobar izvor minerala koji imaju važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima.

Pivo sadrži laktoflavin i nikotinsku kiselinu, koji poboljšavaju san i leče nesanicu.

Istraživanja potvrđuju i da umereno konzumiranje piva smanjuje rizik od srčanog udara za neverovatnih 40 do 60 procenata.

Eksperti sugerišu da pivo poboljšava memoriju. Po njihovom mišljenju, ljubitelji piva su izloženi мanjoj opasnosti od razvoja demencije i Alchajmerove bolestiu kasnijim godinama od onih koji ga izbegavaju. Pivo je odličan napitak za рrevenciju zgrušavanja krvi. Dokazano je da dve čaše piva dnevno značajno smanjuju stres.

VEĆ SEDAM GODINA U BRAKU: Nećete verovati kako je Anđelka Prpić izgledala na svom venčanju (FOTO)

Svakodnevno konzumiranje piva pozitivno utiče na pigmentaciju, а kožu čini nežnijom i zdravijom.

Jedna čaša piva dnevno smanjuje verovatnoću razvoja bolesti bubrega za čak 40 procenata, pokazali su rezultati nedavno sprovedenog istraživanja.

Biljna vlakna u njegovom sastavu snižavaju nivo LDL holesterola i štite organizam od kardiovaskularnih bolesti.

Pivo je bogato vitaminima B1, B2, B6 i B12, što povećava nivo vitamina B u telu. Sadrži 30% više vitamina B6 od svih drugih izvora, ali i veliku količinu retkog vitamina B12.

Dakle, sa ovim proverenim činjenicama, možete uživati u dnevnu dozu dobrog piva.

(Dnevne.rs /Izvor: crnobelo.rs)