BREZA JE BLAGONAKLONA PREMA DECI I ŽENAMA: Evo koje drveće štiti i daje svoju energiju ljudima!

drvo

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Podovi, zidovi i plafoni obavezno su se pravili od hrastovine – da bi dom i njegovi žitelji bili zaštićeni od nepovoljnih uticaja i povratili čovekovu duhovnu snagu.

Hrast ispoljava isceljujuće osobine od devet sati uveče do tri sata iza ponoći, a ostatak vremena “spava” prikupljajući snagu. Uzmite u obzir da svako drvo ima vlastite magične osobine.

U šumi se morate prilagoditi energiji drveta. Ne smete bezobzirno odseći njegovu grančicu. Zagrlite stablo i zamolite drvo da vam promogne, a ono će, sasvim sigurno, tada podeliti svoju energiju s vama.

Breza

Prema verovanjima, u njenom lišću krile su se duše mrtvih. Upravo zbog toga, naši preci nisu sadili brezu uz samu kuću, neko pored kapije. Obavezno su pored breze stavljali klupu kako bi uživali u njenoj lepoti i razgovarali s njom.

To je uvek unosilo mir u dušu. Breza je naročito blagonaklona prema deci i ženama koje očekuju bebu. U stara vremena, žena pred porođajem obavezno se obraćala brezi, moleći je za lak porođaj i zdravo dete. Metlom od brezovog pruća čistile su se “nečiste sile” iz ćoškova kuće. Energija breze je ženska. Ona uvećava žensku lepotu i mladost.

Hrast

To je drvo sa najjačom energijom. Hrast nije nimalo jednostavno drvo jer se dugo navikava na čovekovo priststvo. Ali kada vas pusti pod svoje grane, više vas neće napuštati i pomagaće vam gde god da se nalazite. Ovo je drvo takođe u stanju da prenosi informacije na daljinu. Upravo zbog toga su se u drevna vremena hramovi gradili u hrastovoj šumi.

“TREBALA SI DETETU DATI SIRUP, PA ZATIM DA ZAKAZEŠ PREGLED” Pedijatrica iz Prijepolja stala u odbranu doktorki iz Kragujevca

Jela

Jela je drvo koje se suprostavlja zimi i ne spava, poklanjajući svoju energiju ljudima tokom cele godine. Međutim, ona nije previše darežljiva i daje tačno onoliko koliko vam je potrebno, ali zato to čini u sva četiri godišnja doba.

Njena energija ne deluje odmah, poput munje. Može proći i cela sedmica pre nego što vi, jednog divnog ponedeljka, počnete osećati delovanje njene pozitivne energije.

(Dnevne.rs/Izvor: Aura.ba)