BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Do 16 časova BESPLATNI preventivni pregledi

ulica

Foto: Dnevne.rs

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju biće nastavljena u nedelju, 3. novembra, od 8 do 16 časova u više od 215 zdravstvenih ustanova naše zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade oftalmološki i neurološki pregled, a u određenim ustanovama biće obavljani i mamografski i kardiološki pregledi, kao i kontrola nivoa šećera u krvi.

Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja, kao i unapređenje javne svesti o značaju prevencije, najbolje potvrđuje podatak da je tokom prethodnih petnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda više od 325.000 građana Srbije obavilo preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

DANAS SU MITROVSKE ZADUŠNICE: Narodni običaji nalažu da svaka žena uradi ovo! Nemojte se ogrešiti

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, te da u svojoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija danas, Alo.rs)