BEZ KONZERVANSA: Stari recept za TURŠIJU, ostaje sveža do kraja zime

tegla

Foto: printscreen/youtube

Turšija je prirodni probiotik i najmoćniji lek. Ako tokom zime budete uz svaki ručak jeli povrće iz turšije, vi ćete:

Podstaći obnavljanje crevne mikroflore; ubrzaćete metabolizam; poboljšati imunitet; sprečiti pojavu karcinoma; regulisaćete krvni pritisak; sniziti nivo holesterola; poboljšati raspoloženje itd.

Recept za turšiju

Potrebno je:

5 kg povrća za turšiju (krastavčići; paprike; šargarepa; zeleni paradajz; karfiol; sitan crni luk i td.)

5 l vode

1l sirćeta 9%

PROČITAJTE JOŠ: LEKARI OVO KRIJU OD NAS: Tehnika za poboljšanje vida, AKO URADITE OVO VID VAM NEĆE SLABITI

13 supenih kašika šećera;

5 supenih kašika soli;

kesica vinobrana;

začin: biber u zrnu, mirođija, ren…

Priprema: 

Povrće dobro oprati pa očistiti od peteljki. Zatim papriku izbušiti kako bi voda ušla u nju. Šargarepu očistiti, kao i luk i paradajz. Zatim povrće staviti u bure i naliti vodom u kojoj jedodato sirće, so, šećer i vinobran.

Sve dobro izmešati pa pritisnuti povrće da bude što dublje u vodi.

PROČITAJTE JOŠ: NJIHOVA LJUBAV JE JEDINSTVENA, PROTIVREČNA I NEZABORAVNA: Osobu u ovom znaku nikako ne ispuštajte (ASTROLOGIJA)

Povrće možete dodavati i naknadno u tu vodu, ali isto i vodu možete da dodajete (sa sirćetom i začinima).

Bure čuvajte na suvom i hladnom mestu, daleko od sunca.

 

(Dnevne.rs/Family)