BACATE JE, a ne znate da KORA BANANE leči ovih šest problema

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete bacati koru banana. Baš kao i banana, i kora je puna hranljivih materija. U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za ulepšavanje.

1) BELJENJE ZUBA
Trljajte zube unutrašnjom stranom kore banana svaki dan za dve nedelje. Uskoro ćete primetiti pozitivne rezultate.

[adsenseyu4]

2) UKLANJANJE BRADAVICA
Ako imate bradavice na koži, ovaj problem može rešiti korom banane. I ne samo da ćete ga rešiti već ćete i sprečiti da se ponovo pojave. Stavite komadić kore banane na bradavicu na koži i fiksirajte je zavojem. Ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok potpuno ne uklonite bradavice.

3) PROTIV AKNI I BORA
Banana je odličan izbor za kompletnu negu kože. Razlog su antioksidanti koji se u njoj nalaze, kao i činjenica da banane hidriraju i hrane kožu. Utrljajte koru od banane na kožu, posebno na iritantnim i problematičnim oblastima. Ostavite da odstoji 30 minuta.

 

4) LEČENJE PSORIJAZE
Na žalost, ova bolest kože se ne može u potpunosti izlečiti korom banane, alimože ublažiti simptome psorijaze

 

5) KAO ANLAGETIK
Trljajte bolna mesta na telu korom od banane i brzo ćete shvatiti da je odličan analgetik.
6) ZA MRŠAVLJENJE

Znate da banane sadrže kalijum, ali da li ste znali da je veliki deo tog kalijuma prisutan u kori banane? Čak do čak 40%.

[adsenseyu1]

Ovaj mineral je neophodan organizmu ako želite da smršate jer podstiče metabolizam, što dovodi do većeg trošenja kalorija, a mišići imaju dovoljno energije. Ako imate energije, možete biti aktivniji.
Pored kalijuma, kora banane sadrži i mnoge korisne materije, kao što su vlakna, vitamini B grupe, vitamin A. Takođe, kora banana sadrži više vlakana nego sama banana, a upravo vlakna su ta koja vas duže drže sitim

(Dnevne.rs /Izvor:Miloica Bajić,zena.blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]