Ako ste prehlađeni, onda noćas SPAVAJTE SA MOKRIM ČARAPAMA

noge

Foto: twitter

Sa hladnim vremenom dolaze prehlade i grip, a umesto da odmah trčite kod lekara i pijete lekove, postoje jednostavni načini da se sami izborite sa bolešću.
 Većina lekara reći će vam da odmarate i pijete dosta tečnosti, ali postoji i jedan trik koji možete sami da uradite kod kuće i na taj način se izborite sa prehladom i ozdravite što pre.

Da li ste znali da odlazak u krevet sa mokrim čarapama može da vam pomogne kod prehlade?

Iako vam verovatno zvuči čudno, nošenje mokrih čarapa u krevetu pomaže kod simptoma prehlade i gripa, prenosi portal “Little things”.

– Verovali ili ne, ova “vlažna” strategija može vam pomoći da ublažite simptome groznice i otklonite zagušenja tako što će krv opet cirkulisati u stopalima, što će drastično povećati i cirkulaciju krvi – navodi se u magazinu “Najbolje zdravlje”.

Oni dalje objašnjavaju kako to treba da uradite.

– Zagrejte noge u toploj vodi, a onda potopite tanke pamučne čarape u hladnoj vodi, iscedite ih i obujte neposredno pred odlazak u krevet. Zatim obujte suve, vunene čarape preko vlažnih. Mokre čarape trebalo bi da budu suve i tople ujutru, a vi ćete se osećate mnogo bolje – ističu u magazinu o zdravlju.

[adsenseyu1]                      [adsenseyu1]

(S.L. /Dnevno.rs)