97% obolelih od raka i drugih teških bolesti, imali su ovaj zahvat na zubima (INFO)

zub

Postoji jedna uobičajena dentalna procedura, za koju će vam skoro svi stomatolozi reći da je potpuno sigurna, uprkos činjenici da više od 100 godina postoje i naučnici koji upozoravaju na velike rizike od iste.

Samo u Sjedinjenim Američkim Državama dnevno se izvede više od 40.000 tih procedura na pacijentima koji misle da su sigurno i trajno riješili svoj problem. Kod nas se ta procedura zove “vađenje živca” (iako se zapravo uklanja i pulpa), a pristupa joj se kako bi se “spasio” zub od vađenja u slučajevima infekcije ili oštećenja pulpe.

Pojednostavljeno, zub se “umrtvi”, odnosno korijen zuba se očisti i zapečati.

No, prema pisanju spomenutog sajta, iako je zub “mrtav” takav korijen zapravo može postati skriveni inkubator vrlo otrovnih anaerobnih bakterija – onih za čiji život nije potreban zrak, a koje pod određenim uslovima mogu pronaći put do krvožilnog sistema i uzrokovati cijeli niz horničnih bolesti.

Većina stomatologa navodno ignoriše rezultate novijih istraživanja koji upozoravaju na potencijalne rizike vađenja korijena.

Posebno je zabrinjavajuća moguća veza između kancera i spomenute stomatološke procedure. Zastrašujuće zvuči podatak koji se navodi u tekstu da je čak 97 posto pacijenata u termalnoj, završnoj fazi raka, nekad u životu imalo zahvat vađenja korijena ne jednom ili više zuba – a navodno se u većini slučajeva rak pojavio upravo na onoj strani tijela gdje su bili “umrtvljeni” zubi.

Autori ovih istraživanja smatraju da je mnogo bolja varijanta vađenje zuba od njegovog “spašavanja” na ovaj način.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Doznajemo.com)

2 Comments on "97% obolelih od raka i drugih teških bolesti, imali su ovaj zahvat na zubima (INFO)"

  1. Super, u Srbiji ionako svi radije vade zube nego da ih leče. Sada će imati i pseudonaučno pokriće kao i sa vakcinama. A šta je sa onim pacijentima kojima su zubi lečeni sa obe strane, a samo sa jedne imaju kancer? Termalna faza raka bi značilo da ima veze sa toplotom, u pitanju je terminalna faza. U svakom slučaju potpuno nebitno , lečene zube su imali i u početnoj fazi. I ne vadi se koren nego živac tj nerv u kanalu korena. Samo zaglupljujte ljude i dalje, tako se njima lakše manipuliše.

Comments are closed.