ZAVRŠENA SEDNICA ŠTABA, DONETE NOVE MERE: Pravila obavezna za sve, nakon opomene sledi SANKCIJA! (INFO)

tepavcevic

Foto: Tanjug

Mere su donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana

Na području grada Beogada od sutra, od šest sati ujutru, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanča od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab, saopštila je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Dr. Jovanović otkriva: Najveći izvor prenosa infekcije su OVE OSOBE (INFO)

To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku – dodala je Kisić Tepavčević posle sastanka Kriznog štaba.

Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Podsećanja radi, Krizni štab za suzbijanje epidemije Kovida 19 doneo je na današnjoj sedici odluku da od sutra u Beogradu bude obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, poštama, bankama, kafićima, klubovima i tržnim centrima.

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Izbori nisu razlog povećanja obolelih od korone, veći je rizik ulazak u gradski prevoz (INFO)

Za one koji ne budu poštovali propisane mere biće izricana upozorenja, a zatim i kazne.Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.

Sednica štaba počela je u 10 sati.

Na sednicu su prvi stigli dr. Darija Kisić Tepavčević, dr, Tiodorović, Pelemiš i Stevanović

 

Dnevne.rs, Tanjug