ZABORAVLJENI, A BESPLATNI LEKOVI! Današnja istraživanja su potvrdila lekovitost biljaka koje Indijanci koriste već hiljadama godina (SPISAK LEKOVITIH)

tajne

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Sve svoje tegobe lečili su biljkama koje su pronalazili u svojoj okolini. U skladu s time, priroda ih je lečila, a oni su je zauzvrat duboko poštovali.

Životna filozofija Indijanaca

Temelji indijanske životne filozofije su poštovanje i razumevanje. Indijanci su gajili veliko poštovanje prema prirodi, životinjama i zemlji.

Pratili su prirodne promene, posmatrali su ponašanje životinja i stečeno znanje su prenosili deci. Međuljudski odnosi unutar plemena bili su tolerantni i pozitivni.

Indijanci su verovali da sve na Zemlji ima dušu – ljudi, životinje, biljke, planine, reke, zemlja… Na tome se temeljio i njihov odnos prema svemu što ih okružuje.

PROFESOR DOKTOR SERGEJ BUBNOVSKI: Imunitet se može obnoviti sa 15 sekundi, a evo i kako

Cenili su Majku prirodu, a ona im je vraćala darivajući ih svojim prirodnim bogatstvima. Indijanci su verovali da je za zdravlje bitna ravnoteža duha tela.

Štaviše, verovali su da bolest napada neuravnoteženu osobu koja misli negativno i praktikuje nezdrav način života. Indijanci su jednako poštovaliunutrašnji i spoljašnji svet pa su smatrali da je duhovnost preduslov za dobro zdravlje.

Tradicionalne metode lečenja američkih Indijanaca. Prema verovanju Indijanaca, bolesna osoba pati zbog nesklada između duha i tela. Zato su se Indijanci borili da obolelog vrate u ravnotežu i da leče prvo osobu, a ne samu bolest.

Njihova medicina se temeljila na darovima prirode, tj. na lekovitim biljkama. Teško je otkriti kako su prepoznali lekovite biljke, ali pretpostavlja se da su im u tome pomogle životinje. Posmatrali su koju biljnu hranu jedu ranjene i bolesne životinje, pa su tako shvatali da biljke mogu pomoći i ljudima.

Da bi bili zdravi, Indijanci su se pridržavali ovih načela:

  • Duh i telo trebaju biti u harmoniji.
  • Život u zajednici mora biti skladan.
  • Trebamo se brinuti o prirodi i deci.
  • Važno je poznavati lekovite biljke.

Lekovite biljke američkih Indijanaca

Američki Indijanci koristili su aloju, kamilicu, kupinu, malinu, koren đumbira, ginseng, ruzmarin, kadulju, metvicu, šipak, eukaliptus, ehinaceju, komorač, sladić, valerijanu, crvenu detelinu, divizmu i mnoge druge lekovite biljke.

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Sok i gel od aloje, Indijancima je služio za ublažavanje opeklina, ugriza insekata i rana.Kamilicu su koristili u obliku čaja kod problema s crevima i mučnine.Koru i list kupine su, kao i kamilicu, kuvali i pili kao čaj protiv upala i probavnih tegoba.Koren maline konzumirali su u obliku čaja ili sirov kod proliva i bolesti probavnog trakta.

Koren đumbira koristili su u prahu, kao začin ili čaj, ali i u obliku melema ili obloga kod upala, prehlada i gripa, oslabljenog imuniteta i cirkulacije.Koren ginsenga dodavali su u hranu pa su od njega pripremali čaj ili melem protiv umora, za jačanje imuniteta i poboljšanje koncentracije, kao i za bolji rad jetre i pluća.

       

(Dnevne.rs /stil.kurir.rs/ Izvor:  alternativa-za-vas.com)