VUČIĆ MEDVEDEVU: Odustajanje Rusije od Južnog toga za Srbiju nije lepa vest!

politicari-drzavnici

Vučić je ponovio da je odluka o obustavljanju izgradnje gasovoda za Srbiju veoma teška vest, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima. 

Medevedev je kao razlog za tu odluku naveo nedovoljnu saradnju zemalja

Dvojica premijera razgovorali su i o unapredjenju hemijskog kompleksa, poljoprivredno-prehrambene proizvodnje i trgovine, navedeno je u saopštenju.Evropske unije.

O Južnom toku juče je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o perspektivama energetske saradnje, saopštio je Kremlj. Oni su, kako se navodi, razmotrili bilateralnu saradnju i dalji rad u energetskoj sferi u svetlu obustave projekta Južni tok, preneo je Tass.

[adsenseyu4]

Vučić je, najavljujući današnji razgovor sa Medvedevim, istakao da Srbija nastoji da sve eventualne poteškoće reši na partnerskim osnovama.

– Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme – izjavio je predsednik vlade novinarima u Krupnju.

On je podsetio da država ništa nije krila u vezi sa tim gasovodom, te ponovio da odustajanje Rusije od Južnog toga za Srbiju nije lepa vest.

– Nažalost, videli smo neke koji su taj ugovor potpisali, a koji sam ja posle toga ispravljao, pravio neuporedivo bolje, da mi drže pridike i predavanja kako bi to trebalo sada da uradimo. Poslušaćemo bar neke njihove savete, a neke bolje da nisu ni iznosili – rekao je Vučić.

(novosti)

[adsenseyu1]

1 Comment on "VUČIĆ MEDVEDEVU: Odustajanje Rusije od Južnog toga za Srbiju nije lepa vest!"

  1. A , dobra vijest bi bila ; da se priključite Rusiji , Medjede !!!

Comments are closed.