VREMENSKA PROGNOZA: Metereolozi UPOZORAVAJU da sutra ne planirajte izlete i duga zadržavanja u prirodi! (GRAFIKON)

nevreme

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Nakon što smo danas imali smenu dva godišnja doba (proleće i leto), već u subotu nas čeka novi udarac, ovog puta bi moglo da bude nezgodno.

Prošle nedelje smo imali nevreme umerenog intenziteta, doduše, lokalno i sa jakim pljuskovima i gradom, ali sutra bi dobar deo Srbije moglo da zahvati ozbiljno nevreme.

Sajt esofex.org koji daje upozorenja za vremenske nepogode označio je Srbiju u subotu sa levelom 1 (nivo 1), što znači narandžasti meteoalarm, a susedne Bugarsku i Rumuniju sa dvojkom. Međutim, tendencija je takva da će skoro sigurno u pojedinim delovima Srbije, naročito na istoku, biti level 2, što znači crveni meteo alarm.

Crveni meteo alarm označava vrlo opasno vreme, sa vremenskim pojavama jakog intenziteta koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

[adsenseyu4]

Dakle, ne planirajte sutra izlete u prirodu i dugo zadržavanje napolju, a kišobrani će biti obavezni.

Ako je za utehu, nevreme će nas zahvatiti samo u subotu.

(Na slici možete videti zaokružen broj 1, što označava narandžasti meteo alarm, i broj 2, koji je trenutno prognoziran za Bugarsku i Rumuniju, ali i je skoro izvesno da će dvojka biti i nad Srbijom)

Foto: estofex.org

Foto: estofex.org

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]