“VLAST JE OKUPIRALA CELO DRUŠTVO”: Duško Vujošević će sutra predvoditi PROTEST OPOZICIJE i ovo mu je GLAVNI MOTIV! (INFO)

dusko

Foto: Tanjug

„Osećao sam obavezu da se odazovem na poziv studenata. Nemam nameru da tamo izgovaram neke velike reči i pričam velike priče, ali smatram da čovek koji ima imalo osećaja, časti i odgovornosti takav poziv ne treba i ne sme da odbije.“

Tako za „Blic“ priča proslavljeni košarkaški stručnjak Duško Vujošević i objašnjava zašto će govoriti na građanskom opozicionom skupu u subotu u Beogradu.

– Ja to nisam mogao da odbijem uprkos svom problematičnom zdravlju. Vlast je okupirala medije i celo društvo, koncentrisala ogromnu količinu novca koje koristi za golo održavanje vlasti i ovo postaje neizdrživo. Predlažem da se svi učlanimo u Srpsku naprednu stranku i da svi dobiju neku sinekuru, pa da nas bog vidi – kaže Vujošević.

Nekako je i logično da govori na ovom skupu.

– Ja sam već platio visoku cenu za iznošenje mišljenja o ovoj vlasti da bih bilo šta kalkulisao, i smatram da je dužnost svakog časnog čoveka da ustane i kaže kako stvari stoje. Međutim, u ljude se uvukao strah, a kako bi naš narod rekao: od straha nema leka – kaže Vujošević.

Posle Kruševca, protestna šetnja protiv nasilja u Srbiji biće održana i u Beogradu u subotu. Šetnja u Beogradu biće na potezu od Studentskog trga do Trga republike, a kako kaže Stefanović, to je čist građanski protest i na njemu neće biti nikakvih stranačkih obeležja.

Povod za protest je napad na Stefanovića, koji je pre dve nedelje zajedno sa Bobanom Jovanovićem i Markom Dimićem, aktivistima Levice Srbije, brutalno pretučen uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Stefanović je tada zadobio teške telesne povrede kada je, nakon što je udarcima motkom u potiljak oboren na zemlju, izgubio svest i zaradio nekoliko šavova.

DVAPUT MENJAO IME JER SE STIDI SRPSKOG POREKLA: Sada je uradio nešto zbog čega mu se smeje ceo SVET (VIDEO)

Zbog ovog teškog incidenta uhapšena su trojica nasilnika iz Kruševca, a krivične prijave koje je protiv njih podneo MUP terete ih za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice (u incidentu je povređen i pripadnik policije koji je pokušao da spreči napad na Stefanovića i još dvojicu aktivista).

Prema rečima lidera Levice Srbije, u pitanju je čist građanski protest:

– U prilog tome da će to tako i biti govori i činjenica da na skupu neće biti istaknuto kojim strankama pripadaju okupljeni građani.

Naglasak će biti na tome da je protest organizovan protiv nasilja u Srbiji i nasilja u politici. Namera nam je da ukažemo na ono šta se događa, a to je nasilje – i verbalno i fizičko. Namera nam je da ukažemo na to da je aktuelni režim doveo do toga, što je nedopustivo – kaže Stefanović.

Na protestu bi trebalo da govore i proslavljena glumica Mirjana Karanović i glumac Branislav Trifunović, a podršku su dali i glumci Nikola Kojo i Sergej Trifunović.

(Dnevne.rs /Izvor:  Ranko Pivljani, Blic)