Veliki broj muslimana okupio se na jugu zemlje slaveći teroriste iz Pariza!

protest
KABUL- Protestima, koji su održani u pokrajini Uruzgan, izraženo je i protivljenje predsedniku Ašrafu Ganiju, koji je osudio napad izveden u sredu u Parizu, prenose francuski mediji.

Na stotine Avganistanaca okupilo se na jugu zemlje odajući poštu braći Šerifu i Saidu Kuašiju, koje smatraju herojima zato što su ubili 12 osoba u napadu na francuski satirični časopis “Šarli Ebdo“, saopštile su danas avganistanske vlasti.

Protestima, koji su održani u pokrajini Uruzgan, izraženo je i protivljenje predsedniku Ašrafu Ganiju, koji je osudio napad izveden u sredu u Parizu, prenose francuski mediji.

Gani je u četvrtak osudio napad na “Šarli Ebdo” i rekao da “nema opravdanja za taj surovi čin”.

[adsenseyu4]

Demonstracije su održane posle molitve petkom u jednoj džamiji u disktriktu Šora, rekao je šef lokalne policije Abdul Kavi.

– Demonstranti su nazivali napadače herojima. Uzvikivali su da su oni koji su ismevali proroka Muhameda kažnjeni – dodao je policajac.

“Šarli Ebdo” je izazivao žestoke proteste u muslimanskom svetu počev od februara 2006. sa objavljivanjem karikatura Muhameda, koje su se najpre pojavile u danskom listu “Jilands-Posten”, podseća “Figaro”.

Avganistansko društvo je i dalje duboko konzervativno sa verskog stanovišta, više od 13 godina nakon pada fundamentalističkog talibanskog režima, koga su zbacile međunarodne snage na čelu sa SAD jer je štitio čelnike Al-kaide osumnjičene za pripremanje napada izvedenih 11. septembra 2001. u Njujorku i Vašingtonu.

[adsenseyu1]

 

(Tanjug)

2 Comments on "Veliki broj muslimana okupio se na jugu zemlje slaveći teroriste iz Pariza!"

  1. TO BRAĆO MUSLIMANI SAMO ROKAJ

  2. I sta ce da postignu time sto ce ubiti ne znam ti ni ja koliko ljudi? Samo jos vise smrti i nasilja, ko da toga vec nema dovoljno..

Comments are closed.