UPRAVO ODLUČENO! Ovaj grad u Srbiji je ponovo uveo vanrednu situaciju! (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Odluka doneta dve nedelje nakon ukidanja prethodnog vanrednog stanja

Opština Trstenik ponovo je uvela vanredno stanje.

Do ove odluke koja je doneta danas, samo dve nedelje nakon što je u opštini ukinuto vanredno stanje, došlo je usled pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji Trstenika na šta ukazuje i poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac

PROČITAJTE JOŠ UPOZORENJE PREDRAGA KONA: Evo ko najbrže prenosi virus i ko su superprenosioci

Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika – navodi Milena Turk, predsednica opštine.

– Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva.

Turk navodi da je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom

PROČITAJTE JOŠ ZAŠTO SE LJUDI U SRBIJI PONIZNO IZVINJAVAJU NA SVAKOM ŠALTERU?

Prema podacima ZZJZ Kruševac u zadnja 24 sata potvrđena su 3 novoboelela,a među njima dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva KOVID-19,a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečenim se smatra 1.409 lica.

 

Dnevne.rs, V.M.Novosti