UPOZORENJE ZA VOZAČE: Neće vam više ostavljati kaznu za parkiranje na šoferki! (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Novom odlukom, inkasanti “Parking servisa” nemaju obavezu da prekršajne naloge ostavljaju na vozilima.

Na sajtu preduzeća će se proveravati za prijavu, ili će obaveštenje stići poštom

Da li su dobili kaznu za nepropisno parkiranje, odnosno imaju li izdat nalog za plaćanje elektronske dnevne parking karte, sugrađani će ubuduće morati da proveravaju sami preko sajta JP “Parking servis”. Kazne više neće biti ostavljane na vetrobranskom staklu, već će samo “čestitka” stići na vrata prekršioca.

POSLEDNJI DETALJI NESREĆE NA AUTO-PUTU LEDE KRV U ŽILAMA: Stefan se zakucao u bankinu, ispao iz kola, a onda su preko njega prešla 4 VOZILA (INFO)

Ovo je usvojeno u petak na sednici Skupštine, izmenama Odluke o javnim parkiralištima.

Njome su predviđene još neke novine, poput mogućnosti da i komunalna milicija može da kontroliše naplatu parkiranja

Glavna i najvažnija novina usvojena izmenama Odluke je to što je sada obaveza korisnika parkirališta da se informiše o izdatom elektronskom nalogu za plaćanje elektronske dnevne karte, preko sajta JP “Parking servisa”. Ili će jednostavno kazna stići na kućnu adresu

Ubuduće, korisnici će odmah morati da plate kartu za parkiranje, čim stanu na parking mesto. Ni početnih pet minuta neće se opraštati, već će kazna odmah stizati. Plaćanje će biti moguće preko SMS poruke i preko aplikacije, kao i kupovinom elektronske parking karte na prodajnim mestima.

– Kontrolu parkiranja ubuduće će obavljati kontrolori elektronskim putem na osnovu podataka o registraciji, a te podatke mogu da dobiju i od komunalne milicije.

Komunalni milicioneri ubuduće će pružati pomoć zaposlenima u “Parking servisu” pri kontroli parkiranja, ispravnosti korišćenja javnih parkirališta, kao u naplati usluga – pojasnio je Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj

Ovom odlukom definiše se saradnja “Parking servisa” i komunalne milicije u pogledu međusobnog obaveštavanja, razmene informacija, zajedničkog korišćenja uređaja i opreme. Ovo se najviše odnosi na vozila sa specijalnom nadogradnjom, koja imaju elektronski sistem za očitavanje tablica putem mobilnog video-nadzora.

Vožnjom ovim automobilima, komunalna milicija će kažnjavati one koji zauzimaju žutu traku, ili su nepropisno parkirani, ili one koji nisu platili parking.

   

Dnevne.rs, Novosti, I.L.