UJUTRU PROFESOR, A UVEČE VULKANIZER: Znate li još nekoga ko radi ova dva posla u istom danu? (FOTO)

profesor

Foto: Željko Gavrić

Mnogobrojne mušterije Željku Gavriću u šali kažu da je najbolji vulkanizer među profesorima i najbolji profesor među vulkanizerima

Kada završi sa časovima u Tehničkoj školi, gde dugo godina radi kao profesor, Valjevac Željko Gavrić svakodnevno dnevnik zamenjuje vulkanizerskim alatom i rame uz rame radi sa svojim radnicima u vulkanizerskoj radnji “Beli”.

On je, verovatno, jedini vulkanizer u Srbiji, koga mušterije pozdravljaju sa “profesore”.

Ovaj Valjevac već 23 godine, paralelno, radi i kao profesor i kao vulkanizer. U dugogodišnjoj vulkanizerskoj karijeri kaže da se nagledao svega i svačega, ali dodaje da ovaj posao voli i da se ne libi da posle smene u školi obuče radno odelo, stavi rukavice i menja gume.

Volim rad sa ljudima i sve moje mušterije su dugogodišnje. Trudim se da svima izađem u susret, ali ponekad to nije moguće. Najgore je u zimskom periodu, jer mnogi čekaju da padne sneg pa svi nagrnu u radnju i očekuju da im istog momenta budu montirane gume – kaže Gavrić.

Ovaj vulkanizer kaže da su mu žene najbolje mušterije i da su najmanje zahtevne.

[adsenseyu1]

– Najveći broj žena se uopšte ne razume u ovu oblast. Dođu i kažu šta im treba i nemaju nikakve dodatne zahteve. Sa muškarcima je malo drugačije, ali i sa njima lako nađem zajednički jezik. Desilo se nedavno da je došao jedan stariji gospodin da mu zamenim gume. Završio sam posao, međutim, on me je nezadovoljno gledao i pita zbog čega nisam čekićem lupao po gumama, da bi bolje legle na felne. Rekao mi je da je 60-tih godina radio u “mercedesu” i da je to video kod njih. Uzeo sam čekić u ruke, poslušao gospodina i on je izašao zadovoljan iz radnje, mada to što je tražio od mene se odavno ne primenjuje u ovom poslu – priča Gavrić.

Foto: Željko Gavrić

Pune ruke posla ovaj vulkanizer je imao nedavno, kada je u valjevskom kraju palo 30 centimetara snega.

Mušterije su bile mnogobrojne i svi su tražili da kupe zimske gume. Međutim, jedan od njih je došao i tražio mi je letnje gume. Bio sam pomalo u čudu, jer je Valjevo bilo okovano snegom, međutim, objasnio mi je da letnje gume kupuje za predstojeću sezonu i ja sam ih sa zadovoljstvom prodao – navodi Gavrić.

Mnogobrojne mušterije Željku Gavriću u šali kažu da je najbolji vulkanizer među profesorima i najbolji profesor među vulkanizerima!

[adsenseyu1]

(S. S. /Telegfraf)