Uhapšeni izvršitelji iz Valjeva zbog malverzacija vrednih oko 3 miliona dinara (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su 5 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko 3 miliona dinara

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G.B.(49), D.J.(60), S.V.(49) i S.P.(49) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z.P.(48) koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja, saopštio je MUP Srbije.

IVANA PETERS: Jednostavno ne znam od čega ću da živim

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine, fingirali sprovođenje izvršnog postupka.

Кako se sumnja, oni su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z.P, na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, postoji i sumnja da je G.B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine, novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka, zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda.

Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio izvršne poverioce za 119.250 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Dnevne.rs, M.D.S. Blic)