TUGA DO NEBA: Nežnim i emotivnim stihovima se oprostio od sina prvenca (INFO)

DECAK

Foto: niskevesti.info /izvor: novosti.rs

Na Novom groblju u Nišu sahranjen Đorđe Stojilković (17), koji se ubio u nedelju. “Bio sam ponosan na tebe, uvek ću te pamtiti”, poručio mlađi brat

NEŽNIM i emotivnim stihovima, Zoran Stojilković, poznati očni lekar u Vojnoj bolnici u Nišu, ispratio je Đorđa (17), sina prvenca, na večni počinak. Na niškom Novom groblju, od brata se oprostio i osmogodišnji Pavle koji je obećao da će ga “zauvek pamtiti”. Još je nepoznanica zašto se nadareni učenik matematičke gimnazije ubio hicem iz očevog pištolja u nedelju popodne.

BEOGRAĐANIN ČUO NEOBIČAN ZVUK SA TERASE: Kad je izašao da vidi odakle dolazi… ŠOK I NEVERICA! (FOTO)

iše stotina Nišlija u tužnom mimohodu ispratilo je na večni počinak dečaka kome su svi prognozirali vrhunsku naučničku i sportsku karijeru. Sve nade i snove roditelja su “ubijene” istog časa kada se Đorđe odlučio da povuče oroz. Ničim nije najavljivao takav čin, ali je, navodno, ostavio tri oproštajna pisma čija se sadržina još ne zna.

 

[adsenseyu4]

Pored belog kovčega smenjivala se reka njegovih školskih drugova i prijatelja sportista. Svi su kao znak tuge i boli nosili po jednu ružu i nežno je ostavljali pored njegovog uzglavlja. Dostojanstveno i mirno sve dok ne izađu iz kapele na Novom groblju, a onda su uplašenim pogledom međusobno tražili odgovor na pitanje šta je “ubilo” Đorđa. Pored njih su bili profesori koji takođe nemaju reči utehe za roditelje, ali ni objašnjenja za svoje učenike.

– Molimo ih da pričaju sa nama o svemu što ih muči. Sve se može rešiti dok ne dođemo do ovog mesta gde smo sada – brižljivo je profesorka gimnazije “Svetozar Marković” govorila svojim učenicima.

ČEČENI SU MU ODSEKLI GLAVU, ALI KRST NIKO NIJE SMEO DA PIPNE: Evo ko je Evgenij, najmlađi ruski SVETAC (VIDEO) (FOTO)

Osmogodišnji Pavle, rođeni brat pokojnika, svoj govor počeo je rečenicom da je imao “najboljeg brata na svetu”:

– Čak i kada si me grdio zbog mojih nestašluka znam koliko si me voleo i da si mi sve to govorio za moje dobro. Od tebe sam puno naučio i bio sam ponosan na tebe. Znam da te sada ovde moramo sahraniti, ali ti obećavam da to meni ništa ne znači i da ću te zauvek, ali zauvek pamtiti.

Mali Pavle je hteo još puno toga da kaže, ali ga je prekinuo plač. Poleteo je u zagrljaj ocu Zoranu koji se dostojanstveno oprostio od sina nežnim i emotivnim stihovima “spavaj čedo milo i neka te pokriva ljubav…”

POLICIJA UZELA PISMA

ODGOVOR zašto se Đorđe ubio možda se krije u oproštajnim pismima za koje su policija i tužilaštvo potvrdili da postoje, ali njihov sadržaj ne žele da otkriju. Jednu od tri poruke Đorđe je namenio školskim drugovima, ali oni je još nisu pročitali.

Blizak rođak tvrdi da čak ni roditelji nisu imali uvid u pisma.

– Policija je odmah nakon samoubistva pokupila pisma, ali i njegov telefon i računar i sada očekujemo odgovore – kaže nam rođak.

(Dnevne.rs /Izvor: D. ALIHODžIĆ, Novosti)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]