TRAGEDIJA: Poljubio brata i ubio se

Marinković

Damir Marinković: Bio je stub kuće, oličenje poštenja i dobrote i omiljen kod devojaka

LESKOVAC – Pre nego je sebi oduzeo život, vaspitač iz Leskovca Damir Marinković (27) se oprostio od svog mlađeg brata i devojke, s kojom se zabavljao tri meseca.

– Poljubio je brata i izašao iz kuće. Nekoliko minuta kasnije njegova devojka javila je roditeljima da joj je Damir telefonom rekao da se više neće videti i da će se ubiti. Otac je odmah krenuo za njim, ali je bilo kasno – pričaju meštani koji su juče prisustvovali sahrani na mesnom groblju u leskovačkom naselju Bobište.

Do večne kuće ispratilo ga je oko 1000 ljudi, među njima kolege s posla i njegva devojka kojoj su, kao i nesretnim roditeljima, lekari ukazivali pomoć.

[adsenseyu4]

– Bio je stub kuće, oličenje poštenja i dobrote i omiljen kod devojaka zbog lepog izgleda. Velika je laž da je bio veren i da mu je devojka vratila prsten. Istina je da su imali kratku ali stabilnu vezu – objašnjava Damirov rođak koji živi u komšiluku.

Damir se ubio dedinim pištoljem oko 17 časova nedaleko od svoje kuće, pored puta koji vodi ka centru grada. Pored njegovog tela je pronađeno oproštajno pismo i ono je najverovatnije ključ ove misterije.

Sahrana Damira Marinkovića

Roditelji ga još nisu pročitali, ali od onih kojima je na kratko bilo u rukam saznajemo da je pomenuo kockarska dugovanja. Od oca Zvonka tražio je da mu pazi na brata Stefana i devojku.

I komšije kažu da se priča o tim dugovanjima, ali im je nepoznata njegova navodna sklonost ka kocki.

– Iako je imao svoju platu, s roditeljima je u letnjim mesecima prodavao voće i povrće na tezgama. Kuća je domaćinska i on je u nju samo unosio, a ne iznosio – priča komšnica Marija dok se u pozadini razleže lelek majke Biljane

– Umesto da ti sinko spremam svadbu, ja te stavljam u crnu zemlju – kuka majka nad sinovljevim odrom.

[adsenseyu1]

(Blic)

 

 

1 Comment on "TRAGEDIJA: Poljubio brata i ubio se"

  1. 😮😢

Comments are closed.