TRAGEDIJA JE POSTALA JOS VEĆA: Otkriven identitet drugog pilota poginulog u nesreći kod Loznice, u službi proveo 26 GODINA (FOTO)

smrt

Foto: Ministarstvo odbrane

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, navode Novosti.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu.

U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

PROČITAJTE JOŠ ZAPOSLENI NA RTS-u OGORČENI? Spremaju PETICIJU protiv POVRATKA Jovane

Avion MiG-21 pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

avion

Foto: Tanjug

Avion MiG-21 Vojske Srbije srušio se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika

 

Dnevne.rs, J.A.Blic