TOMA FILA: “Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao!Lakše ću te izvaditi iz zatvora nego sa groblja!”

advokat

Foto: Printscreen/youtube

Povodom slučaja Saška Bogeskog, koji je u samoodbrani usmrtio provalnika, jedan od naših advokata Toma Fila kaže  da je potpuno besmisleno da pravo nekog ko napada u očima tužilaštva bude ispred prava onog ko je napadnut.

– Mi imamo problem iz vremena komunizma da razjasnimo šta je to nužna odbrana.

Tada je vladala doktrina da ne može privatna imovina da bude važnija od bilo čijeg života.

Postoji stalni strah da se neko oslobodi zbog nužne odbrane.

Ja sam često na putu, pa mi žena ostaje sama kod kuće.

MARTINA SU ZLOČINCI MALTRETIRALI I RANIJE: Deda ubijenog mladića kaže da je njegov unuk i ranije bio žrtva braće koja su ga PRETUKLA NASMRT

Držim pištolј pored vrata i rekao sam joj: ‘Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao.

Lakše ću da te izvadim iz zatvora nego sa groblјa’ – navodi ovaj advokat.

On smatra da tema samoodbrane mora da se pokrene u javnosti, jer nikome nije jasno kako rade tužilaštva, i kako procenjuju ugroženost.

– Ako neko upadne u vaš stan, da li treba da ga pitate: ‘Jesi li došao da me ubiješ?’, ili, ako je žena, da pita: ‘Da li si došao da me siluješ?

ZOVEM JE I ČEKAM DA MI KAŽE DA JE ŽIVA Tužna ispovest drugarica Tamare koja je stradala kod Lazarevca

’ Pa, onda, ako kaže: ‘Došao sam da te silujem’, onda je dozvolјeno da se lupi šamar, a ako provalnik kaže da je došao da vas ubije, onda je u redu da se puca – rekao je Toma Fila.

         

(Dnevne.rs/Vesti-info.rs/Izvor:Kurir.rs)

1 Comment on "TOMA FILA: “Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao!Lakše ću te izvaditi iz zatvora nego sa groblja!”"

  1. To sam ja milion puta rekao i ponovio. Zar treba da čekam da vidim da li će me gospodin razbojnik prebiti, seći prste , ubiti? Pucam u govno bez razmišljanja i straha, a on neka razmišlja šta će mu se desiti. Bolje živ pa i u zatvoru (zbog tupavog zakona) nego u grobu.

Comments are closed.