TEŽAK ŽIVOT IZA KAMERA: Dok je snimala seriju BOLJI ŽIVOT, Svetlana Bojković krila VELIKU TAJNU

bojkovic

Foto: Printscreen/YouTube /Alo.rs

Dok je još formalno bila u braku sa prvim mužem Milošem Žutićem, Svetlana je upoznala i zavolela drugog muža Ljubomira Mucija Draškića. Njen život obeležile su tri velike ljubavi od kojih je odustaja kada je nestajalo magije, a upuštala se uprkos svim društvenim normama.

Prvog supruga Miloša Žutića upoznala je dok ju je spremao za Akademiju.

– Pri kretanju u tom smeru sve mi se događalo brže nego što je to uobičajeno. Dve godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta!

I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera, a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svet Katarinu, moju Kaju – rekla je ranije za “Politiku” Svetlana i objasnila da je imala problem sa trudnoćama.

– Jako sam želela da rodim, a imala sam, pre toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli.

A porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje...- rekla je ona.

Marko iz Pekinga poručuje: Kinu je spasla jedna stvar, a MOJA SRBIJA TO NEMA

Međutim, posle nekoliko godina zajedničkog života sa Milošem Žutićem, Svetlana je odlučila da stavi tačku i to u vreme kada je snimala najpopularniju seriju “Bolji život” sa Draganom Bjelogrlićem, Lidijom Vukićević, Borisom Komnenićem i Markom Nikolićem.

Ona je upoznala drugog muškarca u kojeg se zaljubila, a zatim je započela i vezu sa njim dok je još bila u braku sa Milošem Žutićem. O tome se tada malo govorilo, ali bilo je razumevanja sa svih strana.

– Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima.

Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa.. A i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest – rekla je ona.

Da ljubav ne zna za granice, potrvridla je i sama Bojkovićeva.– Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina.

“Vi što ste danas išli da se šetate, imate li mozga”: Oštre reči dr Danice Grujičić upućene svima onima koji su iskoristili lep dan

U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine. Jer, i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog – rekla je ranije za “Politku”.

A kako je ostala bez svoje najveće ljubavi i na koji način je došlo do trećeg braka.U životu je koračala uvek uzdignute glave, pa čak i kada joj je bilo najteže. Nikada nije posustajala, a priznala je da je prolazila kroz depresije.

– Što sam starija više ništa ne može toliko da utiče na mene da izgubim prisebnost, ili da me u nekoj velikoj meri povredi, ali postoji jedna druga stvar, a to je depresivnost, protiv koje čovek mora i treba da se bori. Neke stvari i dalje mogu da me povuku u depresiju i tu onda opet moram da iznalazim svoje mehanizme kako bi se odbranila i spasila. I uspevam, pre svega zato jer sam svesna kada se desi takva situacija – rekla je za “Hello” Svetlana Bojković koja je pre nekoliko godina konačno našla sreću kraj diplomate Slavka Kruljevića.

   

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Blic.rs)