SUTRA JE VELIKI SRPSKI PRAZNIK! Ako uradite ovo čim se probudite, izbeći ćete svaku nesreću u životu! (VERA I OBIČAJI)

Bog

pixabay /dnevne.rs

Sveti Evplo je bio đakon u Katani Sicilijskoj. Car Dioklecijan poslao u Siciliju vojvodu Pentagura, da uništi hrišćane, ako ih tamo nađe.

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave svetog mučenika i arhiđakona Evploa.

Pentagur međutim nije našao nijednog hrišćanina, jer ono malo što ih je bilo kkrilo se od gonitelja i nisu se oglašavali.

[adsenseyu5]

Tada je neko optužio Evpla svetoga, kako ide s nekom knjigom kod tajnih hrišćana, i čita im tu knjigu. Ta knjiga je bila sveto Jevanđelje.

Pošto su ga izveli na sud za kratko vreme, obesili mu tu knjigu o vrat i odveli u tamnicu.

SUZE I SMEH SVETOG LAVRENTIJA: Večeras pažljivo gledajte! Ako negde VIDITE OVO, ispuniće vam se JEDNA ŽELJA (INFO)

Posle 7 dana tamnovanja i gladovanja odveden je ba mučenje. Kada su ga tukli gvozdenim motkama Evpl rugajući se reče sudiji mučitelju: „bezumniče, zar ne vidiš da su ove muke za mene kao paučina zbog Božje pomoći? Ako možeš pronađi druge jer su ove kao igračka.”

[adsenseyu1]

Najzad, izveli su Hristovog mučenika na gubilište. Tada je sveti Evplo otvorio sveto Jevanđelje i čitao iz njega narodu dugo. Mnogi su se tada preobratili u hrišaćnstvo, a sveti Evplo je posečen 304 god. i preselio se u carstvo nebesko. Čudotvorne mošti mu leže u jednom selu blizu Napulja zvanom Vico della Batonia.

‘LUDE’ STVARI KOJE NEKE SRPKINJE RADE DA ZAVEDU MUŠKARCA: Krv, magija, igle,bolesne reči koje govore pred PUNIM MESECOM (INFO)

Tropar (glas 4):

“Mučenik Tvoj Gospode, Evplo, u stradanju svome je primio nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobedi, a razori i nemoćnu drskost demona: Njegovim molitvama spasi duše naše.”

O SUKOBU SA PETROVIĆEM I CRVENOJ ZVEZDI: Dražen mi se uneo u lice i rekao “Mali, zapamtićeš kada ćeš više igrati u reprezentaciji“

Predanje kaže da ujutru čim ustanu, žene moraju da se pomole ovom svetitelju, a da je greh gordosti ono čega se moraju odreći, kako bi izbegle nesreću koja će ih pratiti do kraja života.

(Dnevne.rs / Izvor: BKTVNews)

[adsenseyu4]