SUMANUTO JE REĆI DA JE DARKO STABILNO! Direktor KBC otkrio u kakvom je stanju Darko Lazić! Sve zavisi od reakcije organizma! (INFO)

doktor

Foto: printskrin /espreso

Ceo jučerašnji dan protekao je u spekulacijama o zdravstvenom stanju pevača Darka Lazića, koji je juče rano ujutru imao tešku saobraćajnu nesreću u Brestaču kod Pećinaca, kad je njegov automobil sleteo sa puta i prevrnuo se na krov.

Dok mnogi izvori njegovo stanje ocenjuju i kao konačno stabilno, direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović iz prve ruke otkriva najsvežije informacije.

– On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška – kaže Stojanović, uz napomenu da je u ovoj situaciji sumanuto pričati o “stabilnom” stanju. Na pitanje da nam objasni šta tačno “politrauma” podrazumeva, on kaže:

– On nije bio vezan, tumbao se kolima, pa je celo telo preživelo traumu. E sad, em što postoji trauma, em što je napravio kontuzije i prelome, sad očekujemo reakcije organizma koje počinju da se javljaju na svim nivoima. To je sad bitka s reakcijom celog tela.

On je tu na intenzivnoj nezi, na mašini za disanje, pratimo njegovo stanje iz minuta u minut i na osnovu toga ćemo videti šta i kako dalje.

Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta – objašnjava Stojanović, a na pitanje da li to onda znači da se i operacije koje se pominju, odlažu do daljnjeg, on kaže:

– Operacije čega? Nemojte me molim vas pitati nešto što ne znam, što je nepredvidivo. Ljudi komentarišu svašta, a ne znaju medicinu, bave se predviđanjima i izvode nekakve zaključke. Takve stvari ne znamo čak ni mi.

MAJKL KEJN IZAZVAO LAVINU KOMENTARA U SVETU: ‘Evropskom unijom vladaju fašisti!’ (VIDEO)

To sve zavisi od njegovog organizma i od toga da li će u međuvremenu da odreaguje, kako će da odreaguje i šta će se desiti. Ne možemo pričati ni o čemu dok to prvo ne budemo videli. Ne bih se bavio prognozama, jer je to u ovakvoj situaciji nemoguće.

Sad se očekuje reakcija organizma na tu široku traumu i tek ćemo tada znati šta i kako. Da ja mogu da predvidim tako nešto, dobio bih Nobelovu nagradu. Ono što je bitno je da reagujemo u svakom trenutku. Napravio sam konzilijum za njega, pazimo ga, pratimo ga sa svih aspekata, pa ćemo videti – završava Stojanović.

Folk pevač Darko Lazić, koji je doživeo tešku saobraćajnu nesreću kada je rano njegov automobil sleteo sa puta u blizini njegove porodične kuće u Brestaču, u trenutku nezgode imao 1,39 promila alkohola u krvi, što se tretira kao teško pijanstvo.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs/Espreso.rs/JovanaVeljković)