Sulejman Ugljanin: Najveće zlo je država Srbija, ali od juna…; Vulin: Da bude spreman da odgovara za svoje izjave (INFO)

političar

Foto: Medija centar Beograd

„Upoznao sam najveće zlo koje se zove država Srbija. To su oni banditi koji vladaju“, rekao je lider SDA Sulejman Ugljanin.

SDA Sandžaka je u centru Novog Pazara održala protestni skup pod nazivom „Za slobodu i sigurnu budućnost“, za čije održavanje je bio povod, kako je ranije najavljeno, dve i po decenije od otmice u Štrpcima i „drugih nerasvetljenih zločina nad Bošnjacima u Sandžaku“.

Pred nekoliko stotina pristalica, lider ove partije Sulejman Ugljanin je pozvao Srbiju da do 1. juna usaglasi nacionalnu strukturu zaposlenih u državnim organima sa strukturom stanovništva u Sandžaku, jer bi „samo tako pravda bila zadovoljena“.

RAZVOD KRENUO PO ZLU: Mustafa hoće Emini Jahović da oduzme sinove i bogatstvo (INFO)

„Ova tri meseca budite dobri, strpljivi, kolegijalni, jer se sloboda brani pred tuđom kućom. Tokom tog perioda nećemo uvažavati pozive za sud, niti zaustavljanje policije, koje ćemo smatrati velikosrpskim terorom nad Bošnjacima“, rekao je lider SDA Sandžaka svojim pristalicama i dodao da je država dužna da svojim građanima obezbedi pravo na život, slobodu, sigurnost i ekonomski razvoj bez uslovljavanja.

Ugljanin je naglasio da su „Srbija i Crna Gora svojim tolerantnim odnosom prema zločinima nad Bošnjacima poslali poruku da oni koji budu gazili i ubijali Bošnjake neće biti kažnjeni, već nagrađeni“ i pozvao EU da hitno dođe u Sandžak i Bošnjačko nacionalno veće (BNV) radi rešavanja statusa Bošnjaka i Sandžaka.

Osvrnuo se i na svoje šestogodišnje ministrovanje u Vladi Srbije, gde je „upoznao najveće zlo koje se zove država Srbija. To su oni banditi koji vladaju“.

Ugljanin je rekao da je minimum za opstanak Bošnjaka na ovom prostoru da dobiju status konstitutivnog naroda, autonomija Sandžaka i izgradnja specijalnih stabilnih institucija.

Sve ono što je prethodnih meseci govorio i što je bilo sadržano u saopštenjima za javnost SDA Sandžaka i BNV, čiji je Ugljanin predsednik, pretočeno je u devet zahteva, pa „od danas do 1. juna do ispunjenja zahteva“ svako pozivanje i postupanje državnih organa prema Bošnjacima „smatraće se nasiljem“.

VRATIO SE IZ NEMAČKE I OTIŠAO NA SELO: Zarađivao je odlično u inostranstvu, ali je odlučio da postane čobanin (FOTO)

VULIN: UGLjANIN DA BUDE SPREMAN DA ODGOVARA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da Sulejmanom Ugljaninom ne treba da se bavi politika, već pravosuđe, i da treba da bude spreman da odgovara za svoje izjave.

“Ako je Srbija pravna država onda zakoni moraju da se primenjuju, a pozivanje na pobunu i rušenje ustavnog poretka mora biti oštro kažnjeno”, naveo je Vulin u izjavi za javnost, reagujući na izjavu lidera SDA, Sulejmana Ugljanina, da je država Srbija najveće zlo koje je upoznao.

“Ne znam kako ćemo u EU ako nismo u stanju da sprovedemo ni tako važan zakon?

Zlo koje Ugljanin priziva nije iz njegove glave pa ni iz naše zemlje, ali kada ga već izgovara kao svoje, neka bude spreman da za njega odgovara.

PROVERITE DA LI STE NA OVOJ LISTI: Četiri znaka koja će u martu imati sreće s parama

Nije prvi put da se građani Srbije, Srbi i Bosnjaci u Raškoj oblasti, pokušavaju posvađati i zakrviti, ali kao što nije uspevalo, pre neće ni sada.

Srbija sve svoje građane poštuje i voli na isti način, a Vojska Srbije čuva i brani” , naveo je Vulin u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu.

(Dnevne.rs /Novosti Online/Izvor: Tanjug)