STIGLI PRVI REZULTATI VELIKE TRAGEDIJE PORODICE NIKODINOVIĆ: Inspekcija utvrdila propuste u slučaju smrti malog Radenka (8) (INFO)

decak

Foto: Privatna arhiva

Doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped iz bolnice u Loznici načinio je greške i neuredno je upisivao koje je sve procedure koristio u lečenju osmogodišnjeg dečaka Radenka Nikodinovića, koji je nakon preloma ruke preminuo zbog posledica sepse.

Ovo su preliminarni podaci zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, koja je juče posetila ovu bolnicu.

Prema nezvaničnim saznanjima, inspektori su utvrdili da su u zdravstenoj dokumentaciji nađene greške.

– Dekurzus nije vođen kako treba, odnosno opis lekara kako je vodio ceo slučaj. Utvrđeno je da nije rađeno po protokolu. Ujedno očekuje se i stručni nadzor, kojim će se utvrditi da li je došlo do lekarske greške – kaže izvor.

[adsenseyu4]

Otac preuzeo telo, sahrana sutra

Milan Nikodinović, otac malog Radenka (8) koji je preminuo posle preloma ruke, došao je u Beograd da preuzme telo deteta.

Očajni otac Milan

Foto: printskrin

Očajni otac Milan

Očajni otac je tom prilikom izjavio da su svi u čudu kako pre svega niko od lekara nije tražio da dete ostane u bolnici.

“Da dete umre od preloma ruke u 21. veku, to nije normalno. Da dete ne ostave u bolnici uopšte.Sad se žena ovamo čudi kako dete nije ostalo u bolnici.

Pita je l imamo bar papir da smo to potpisali, nema ništa. Čovek nije nijednog momenta pomenuo da ostanemo”, rekao je Milan.

[adsenseyu1]

Na pitanje da se li se čuo sa lekarom koji je stavio gips dečaku, otac je izjavio da njega nema nigde, da je uzeo neko odsustvo i otišao.

Vučić: Neko mora da snosi odgovornost

Povodom ovog slučaja obratio se i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da neko mora da snosi odgovornost.

premijer

Foto: AP

“Teške greške se događaju i lično sam tražio od ministra Lončara poseban angažman. Nije normalno da vam dete polomii ruku i da posle toga strada. Poslednje opomena ministru zdravlja i svim drugima. Znam, dešava se svuda u svetu, ali u Srbiji ne sme više da se desi!”, istakao je premijer.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: EPK/Blic)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]