SRBIJA STREPI- DA LI ĆE PUTIN IZDATI SRBE? Predsednik Rusije još uvek nije rekao NJET rezoluciji ZAPADA o Srebrenici! (INFO)

sednica-Ujedinjenih-Nacija

Ukoliko bude usvojen šesti MONSTRUOZAN predlog Velike Britanije Srbi će tako postati prvi narod u istoriji koji će biti proglašen genocidnim

Savet bezbednosti UN trebalo bi danas u 16 časova u Njujorku da razmatra predlog rezolucije o Srebrenici, koji je podnela Velika Britanija. Na stolu je i kontrapredlog Rusije, koji podržava Srbija, pa je epilog dešavanja i dalje neizvestan.

Ukoliko bude usvojen šesti MONSTRUOZAN predlog Velike Britanije Srbi će tako postati prvi narod u istoriji koji će biti proglašen genocidnim.

[adsenseyu1]

Da bi se sprečila ova katastrofa, jedina nada je VETO iz Moskve, a da Rusija blokira donošenje ovog dokumenta lično je predsednik Srbije Tomislav Nikolić zamolio Vladimira Putina, ali još uvek iz Kremlja nije stigao signal da li će i kako glasati Rusija!

Foto: AP/Tanjug

– Ovo je važan dan za srpski narod, ne mislim da je sudbonosni. Rezolucija će biti prihvaćena ili odbijena. Očekujemo da svi budu svesni negativnih posledica od usvajanja rezolucije – rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, podsetivši da je i samo podnošenje nacrta već izazvalo dosta problema.

[adsenseyu1]

U isto vreme, iz Londona je stigla vest da je britanska vlada izdvojila 1,5 miliona evra za obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

Foto: AP/Tanjug

– Ova sredstva će pomoći podizanju svesti o žrtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama, i osiguraće da taj događaj ne bude zaboravljen – poručio je britanski premijer Dejvid Kameron.

Britanija će cele ove nedelje obeležavati srebrenički masakr, čija je godišnjica u subotu, 11. jula. Tim povodom Kameron je juče u Londonu primio člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i predstavnice udruženja “Majke Srebrenice”, a u Vestminsterskoj opatiji je organizovana komemoracija.

(Telegraf.rs)

4 Comments on "SRBIJA STREPI- DA LI ĆE PUTIN IZDATI SRBE? Predsednik Rusije još uvek nije rekao NJET rezoluciji ZAPADA o Srebrenici! (INFO)"

  1. Veronika Celansokolovic | 7. July 2015. at 12:50 |

    nek poćivaju u miru sve žrtve nevine

  2. Stari Jovanic | 7. July 2015. at 15:57 |

    DODVORUJU I VARAJU MUSLIMANE. UZALUD. BIĆE JOŠ TUNISA ZA ENGLEZE

  3. Da samo DRAGI BOG daa da svi narodi sveta budu genocidni kao što su SRBIJA i pravoslavni narodi, na svetu bi vladalo blagostanje, sloboda, ljubav,mir, poštovanje i sreća. Ako Srbiju i Srbski narod bilo ko proglasi genocidnim onda sam ja još više ponosan što sam Srbin i pripadam pravoslavnoj veri a za pametne će vreme pokazati pravu istinu koju i svi oni koji drugače misle, već dobro znaju samo iz nekih drugih njima poznatih razloga ne žele to da priznaju. Srbi i ceo pravoslavni narod je Božiji narod to se je dokazalo i pokazalo u istoriji koju dušmani, postaknuti fašistoidnim nagonima i vatikanom, prekrajaju po svojoj volji iz same ljubomore.

  4. Vucic i nije trazio da rusija stavi veto ,,,i dokle ce rusi da budu veci srbi od samih srba,,

Comments are closed.