“SRBIJA SE ZATVARA VEČERAS” Ana Brnabić: Donesena je odluka da plaćanje računa za penzionere i domaćinstva u kojima ima penzionera bude odloženo (INFO)

premijerka

Foto: beta

Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Granice ostaju otvorene za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom.

Uz to, kao nova mera Vlade, donesena je odluka da plaćanje računa za penzionere i domaćinstva u kojima ima penzionera bude odloženo, i to za tri meseca.Od 1. aprila biće povećane plate u zdravstvu, rekla je premijerka Ana Brnabić, koja je dodala da je “likvidnost odlična, kao i stanje budžeta”.

LIDER RADIKALA OTKRIO KO NAM ŠALJE KORONAVIRUS: Ovu teoriju zavere još nismo čuli! EVO KO SE KRIJE IZA SVEGA (INFO)

– Nemamo problem sa platama i penzijama, penzionerima odlažemo plaćanje računa za februar, mart i april, bez kamate – rekla je premijerka.Predsednica Vlade rekla je da su od večeras granice zatvorene i da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.

“Srbija se zatvara večeras”, rekla je premijerka za RTS.”Najjača moguća preporuka ljudima je da sede kućama, da budu u samoizolaciji.

Predškolske, školske i visokoškolske ustanove će od sutra ujutru biti zatvorene”, rekla je Brnabić.Predsednica Vlade je navela da od utorka kreće nastava putem RTS Planete, RTS 3 i putem digitalnih udžbenika.

“Svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće. Oni koji ne mogu da rade od kuće, što nije slučaj u najvećem broju sektora, osim u proizvodnim sektorima, tu će morati da se preduzmu zaštitne mere, zaštitna oprema i veliki broj kompanija je to uradio”, kazala je premijerka i zamolila sve da imaju razumevanja.

“Nema mesta za paniku. Imali smo sastanak na dnevnom nivou gde smo doneli odluku o zabrani iznosa strateških proizvoda.

TUGA: Poginuo poznati glumac (21) u jezivoj saobraćajnoj nesreći! (FOTO)

Dakle nema nestašica u tom smilsu, može da se desi da je raf prazan. Apel ljudima da ne kupuju količine koje ne mogu da iskoriste u narednih mesec dana.

Zaista je važna solidarnost, ovo nije borba Vlade Republike Srbije i predsednika, ovo je borba svih nas”.

   

(Dnevne.rs, Blic,AK)