SRAMOTNO: Crnogorac izmenio pradedin grob da ne bi pisalo “Za spas srpskih ideala”? (INFO)

spomenik

Foto: Wikipedia

Praunuk nosioca Obilića medalje Staniše Nikolića i rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić nije hteo da ispoštuje želju svog pretka

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić zamenio je nadgrobnu ploču na grobu svog pradeda Staniše Nikolića, brišući epitaf koji govori da je reč o srpskom junaku, tvrdi hroničar Mitropolije crnogorsko-primorske Jovan Markuš.

On je za Srnu rekao da se grob oficira Staniše Nikolića, nosioca Obilića medalje nalazi na groblju kod Hrama Presvete Bogorodice u Ozrinićima kod Nikšića, prenosi “Blic”.

Meštani kažu da je oficir Staniša Nikolić odredio za života koji epitaf treba da bude na njegovom grobu, što je porodica ispoštovala, o čemu svedoči fotografija nekadašnje nadgrobne ploče koja je do skoro postojala.

Međutim, Stanišin praunuk je nakon smrti svog oca skinuo nadgrobni spomenik sa epitafom i postavio novi bez ovog nadgrobnog natpisa. Ostaje otvoreno pitanje da li je uzrok tome stih u epitafu – “Za spas srpskih ideala”?

POLICAJCI PLAKALI DOK SU IZVLAČILI ŽRTVE IZ AUTOBUSA SMRTI: Na mestu tragedije razbacana obuća, stvari, krv… Urgentni u Nišu liči na ratnu bolnicu

Stanišin praunuk je sadašnji rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Tanjug)