Smatrala je da se loše oseća zbog raskida, ali istina je bila mnogo strašnija! (FOTO)

devojka

Foto: Copyright: twitter/@Keely_87

Kili Šau (27) je mislila da je iscrpljena zbog raskida. Međutim, nedostatak snage i glavobolje je nisu popuštale i ubrzo je saznala da ima veliki zdravstveni problem.

Kili je mislila da su njene glavobolje i umor prouzrokovane slomljenim srcem.

Nakon što je kolabirala na dnevnom izletu u Londonu, prevezena je u bolnicu gde su joj doktori rekli da je imala napad.Ona je sela na prvi voz ka kući, Ponterfraktu u Zapadnom Jokširu. Nakon toga, njeno pamćenje je postalo pomućeno.Kili je saznala da pati od autoimune bolesti encefalitisa, retke ali smrtonosne bolesti koja počinje simptomima gripa koji vode ka oticanju mozga.

Nakon prvog napada, usledilo je još sedam i na kraju je završila u stanju kome koje je trajalo šest nedelja.Kada se probudila u januaru 2014. godine počela je sa hemoterapijama koje su sprečile njeno telo da napada ćelije u mozgu. Ova devojka još uvek oporavlja uz podršku porodice i njene devetogodišnje ćerke Grejs. Ćerka joj je pomogla da se oporavi…

pacijent

Gospođica Šau je otkrila kako je brzo i neočekivano otkrila ovu bolest.

– Bila sam sa bivšim dečkom 11 meseci. Bila sam uznemirena, iako sam znala da je bolje što smo raskinuli- kaže Kili. Raskid ju je iscrpeo i osećala se bolesno. Imala je stalne glavobolje. Ona je organizovala put u London u novembru 2013. kako bi zaboravila na raskid. – Planirala sam da vidim svog prijatelja Krega. Grejs je ostala sa mojim roditeljima-priča Kili.

Nakon što ju je prijatelj sačekao na stanici, otišli su do Krega i on je otvorio bocu šampanjca. Nisam se osećala najbolje, pa sam odbila piće.Nekoliko sati kasnije je pala u nesvest i hitna pomoć ju je odvela u bolnicu.  Doktori su mi rekli da su radili analize, ali da nisu našli ništa- kaže Šau.

Kada se vratila u kuću svojih roditelja u Zapadnom Jokširu, te nedelje je dobila još sedam napada.Pojavio ugrušak koji je sprečavao krv da dođe do nekih delova creva i to je dovelo do gangrene.

Dok je Kili bila u komi, morala je da ide na operaciju, da bi joj otklonili tkivo koje je bilo zahvaćeno gangrenom. Probudila se zbunjena, sa crevom u nosu, sa rupom u sećanju od poslednjeg napada.

JEZIV OBRT U SLUČAJU NESTALE DEVOJČICE U NIŠU: Anđelu (13) stariji čovek ODVEO u stan u centru grada?

– Nisam se sećala povratka u London. Nisam se sećala te nedelje, kao ni napada – kaže Šau. Iako je šok prošao, nekoliko  nedelja nije mogla da vidi svoju ćerku, koja je ostala kod njenih roditelja. Doktori su joj rekli da pati od autoimunog encefalitisa.  Ovo je ozbiljno stanje kada imuni sistem napada proteine koji kontrolišu impulse u mozgu.

Oni su neophodni za prosuđivanje, percepciju realnosti, memoriju i kontrolu nesvesnih aktivnosti kao što su disanje i gutanje.- Primala sam hemoterapiju svakog meseca, da bi se borila sa infekcijom koja je dovodila do toga da mi mozak otiče.

Kosa je počela da mi opada, i bila sam slaba da bi sama jela, pa sam morala hranu da primam preko cevčica – objašnjava Šau.Nakon što je otpuštena iz bolnice, vratila se u kuću roditelja na dalji oporavak. Počela je da dobija na kilaži i napokon je mogla da prestane sa lekovima.

       

(Dnevne.rs /Izvor: zena.blic.rs)