SCENARIO U SEDAM TAČAKA! Donald Tramp rešava kosovsko pitanje! Severni deo ostaje u sastavu Srbije, ali stavka pod brojem 6 je veliki problem! (INFO)

donald

Foto: Tanjug /AP

Tačkom četiri bila bi predviđena posebna zaštita i eksteritorijalni status za srpske svetinje van severa KiM.

Američki predsednik Donald Tramp pripremio je plan u sedam tačaka za rešenje spora izmeđi Izraelaca i Palestinaca, a po gotovo istom scenariju, uz izvesne modifikacije, napravljen je i predlog sporazuma Beograda i Prištine.

To bi, po tački jedan, bio sporazum predstavnika Beograda, Prištine i međunarodne zajednice (uključujući SAD i Rusiju). Pod dva, razgraničenje na KiM bilo bi sprovedeno tako što bi severni deo KiM ostao u sastavu Srbije, uz specijalni status Kosovske Mitrovice.U tački tri stajalo bi da Mitrovica neće biti podeljena, imaće samostalni status distrikta, a Srbi u Mitrovici biće državljani Srbije.

podela

Foto: printskrin

Zatim, tačkom četiri bila bi predviđena posebna zaštita i eksteritorijalni status za srpske svetinje van severa KiM.

Tačkom pet bi bilo obuhvaćeno da Albanci ne mogu da kupuju srpske kuće i obrnuto. Potom bi tačkom šest bio obuhvaćen ekonomski paket za Kosovo, posebno za severni deo, pre svega za gradnju infrastrukture i proizvodnih pogona, a da se obezbede sredstva, biće sazvana međunarodna konferencija.

Jedva je PREŽIVELA POROĐAJ i na svet donela NAŠEG LEGENDARNOG GLUMCA: Evo ko je zapravo baka iz kultnog filma “Rane” (FOTO)

Granica između Kosova i Srbije (severni deo Kosova), bila bi otvorena za promet građana i robe, bez dužeg zadržavanja, bila bi 7. tačka sporazuma Beograd i Prištine, po skoro istom modelu, uz izvesne modifikacije, koji izraelski mediji najavljuju kao predlog SAD za rešenje višedecenijskog spora Izraela i Palestinaca.

       

(Dnevne.rs /Alo.rs /Izvor: Srpski telegraf, M. I.)