Šampionka Evrope Ivana Španović je novinaru u Zagrebu dala izjavu koja će oduševiti i Srbe i Hrvate! (FOTO)

atleticarka

Ivana Španović na mitingu u Zagrebu, gde je oborila rekord mitinga sa 6.96 metara; Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka u Zagrebu dočekana sa oduševljenjem, a tako će sigurno biti i svaki sledeći put kada se bude vratila

Gde god se pojavi, Ivana Španović je jedna od glavnih zvezda. Osvajačica Dijamantske lige u skoku udalj za ovu sezonu imala je pretposlednje takmičenje ove sezone na mitingu u Zagrebu, gde je dočekana sa oduševljenjem od strane hrvatske publike.

Jedan od razloga sigurno je i to što uvek daje korektne izjave, kao i to što je dobra prijateljica sa najboljim hrvatskim atletičarkama, Sandrom Perković, Sarom Kolak i Blankom Vlašić.

[adsenseyu4]

Dodatno oduševljenje izazvala je posle intervjua za Večernji u kome je istakla da ne vidi problem u tome što se najbolje hrvatske i srpske sportistkinje druže i da su samo nastavile praksu svojih trenera, koji su isto radili u bivšoj Jugoslaviji.

Ne znam zašto ne bismo bile dobre prijateljice. To što su one Hrvatice, a ja Srpkinja, nema baš nikakve veze. Uostalom, naši treneri su se isto tako lepo družili u bivšoj Jugoslaviji i ne vidim zašto bi bio problem to što smo mi nastavile druženje.

Foto: AP/Tanjug

– Jako sam dobra prijateljica i s Blankom Vlašić. Gledajte, svi se mi družimo na velikim atletskim takmičenjima, na mitinzima Dijamantske lige, gde ima čak više prostora i vremena pa se popije i poneka kafa – rekla je Ivana Španović.

Najbolja srpska atletičarka ističe da joj je Sandra Perković jedan od uzora i da želi da postiže rezultate kao ona te da osvoji svetsko i olimpijsko zlato.

[adsenseyu1]

Ko od atletičarki ne bi hteo da ima takve uspehe kao Sandra? Želim da budem tako dobra kao ona. A da bih bila tako dobra, moram za početak da osvojim svetski i olimpijski naslov. Prošle godine u Pekingu bila sam blizu svetskog, a ove godine u Riju olimpijskog naslova. Nisam imala sreće – istakla je najbolja srpska atletičarka.

Ivana je u Riju navijala za obe zlatne hrvatske atletičarke, a istakla je i da je i ona dobila njihovu podršku.

Znam da su i one navijale za mene – zaključila je Ivana Španović.

Podsetimo, Ivana Španović će poslednje takmičenje ove sezone imati u Beogradu, u spektaklu u centru grada na Terazijama, koje je na programu u nedelju.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]