RUSI UPOZORAVAJU HRVATSKU: Prekinite da vrbujete svoje građane za rat u Ukrajini!

zastava
– Naročito skrećemo pažnju hrvatskim vlastima da je danas usvojena u Minsku odluka Kontakt-grupe o kompleksu mera za implementaciju minskih dogovora, između ostalog o povlačenju svih stranih oružanih formacija, vojne tehnike i plaćenika sa teritorije Ukrajine pod nadzorom OEBS – navodi se u saopštenju ruskog MIP

Zvanična Moskva pozvala je danas Hrvatsku i druge zemlje u kojima se vrbuju građani za oružane snage Ukrajine, da spreče tu praksu.

TOTALNI ZAOKRET RUSIJE: Putinova hrišćanska vizija

U Moskvi navode da je “učešće stranih plaćenika, uključujući hrvatske, u unutarukrajinskom konfliktu neprihvatljivo i služi jedino njegovom raspirivanju”.

[adsenseyu4]

– Naročito skrećemo pažnju hrvatskim vlastima da je danas usvojena u Minsku odluka Kontakt-grupe o kompleksu mera za implementaciju minskih dogovora, između ostalog o povlačenju svih stranih oružanih formacija, vojne tehnike i plaćenika sa teritorije Ukrajine pod nadzorom OEBS – navodi se u saopštenju ruskog MIP.

Foto: Tanjug/AP

U Moskvi je “izazvalo zabrinutost i nedoumicu objavljivanje izjave u medijima prvog potpredsednika vlade, ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesne Pusić, koja potvrĐuje da hrvatski dobrovoljci učestvuju u borbenim dejstvima na teritoriji Ukrajine na strani ukrajinske vojske“.

[adsenseyu1]

Pritom se ne stavlja u sumnju ispravnost učešća građana Hrvatske u operacijama ukrajinskih bezbednosnih struktura – naglašava Rusija.

Foto: Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da se pojavila informacija da se niz hrvatskih građana nalazi u okviru zloglasnog bataljona “Azov” koji su formirale krajnje desne snage, a da je indikativno da se “izjave o učešću građana evropskih zemalja u kaznenim operacijama kijevskih snaga bezbednosti čuju istovremeno sa neosnovanim optužbama na račun Rusije o prisustvu ruskih vojnika na teritoriji Ukrajine”.

(Telegraf.rs / Tanjug)