Rumunka Roksana Komša: Evo ko je sudija koja je sramotno OSUDILA Olivera Ivanovića na DEVET godina robije (FOTO)

SUDIJA

Foto: Telegraf

Euleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina, evo i zašto

uleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 1999. godine u tom gradu.

[adsenseyu5]

Sudija Komša navela je u presudi da su srpske snage tada organizovale akciju čišćenja Južne Mitrovice sa ciljem proterivanja Albanaca, da su brojne albanske porodice silom izbačene iz svojih kuća i stanova i da su muškarci odvojeni od žena i dece.

Foto: Telegraf

Ivanović je, kako je navedeno u presudi, bio deo paramilitaraca, nosio plavu uniformu i bio je naoružan, a pred devetoricom Albanaca na pitanje jednog člana srpske paravojne policije “Šta da rade sa njima (Albancima)” Ivanović je odgovorio: “Što me pitas, postupi po naređenju”.

Foto: Telegraf

Sudija je navela da je Ivanović bio svestan operacije proterivanja i ubijanja Albanaca civila i “da je voljno postupao znajući da će doći do ubistva”.

U presudi je navedeno takođe da se nije moglo ustanoviti van svake sumnje da je Ivanović, kada je preduzimao radnje, postupao u svojstvu lidera, vođe srpskih paramilitaraca ili vođe srpske policije.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)