REŽIM U CRNOJ GORI JE PAO, TVRDI KRIVOKAPIĆ! Istorijski trenutak za ovu zemlju! (VIDEO)

zastava

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Narod naše bratske zemlje bira…

U Crnoj Gori su u sedam sati izjutra otvorena birališta i građani danas glasaju za novi saziv parlamenta, birajući između 11 lista.

Građani Crne Gore 11. Parlamentarne izbore dočekuju duboko podeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručuju da očekuju pobedu.

Režim u Crnoj Gori je pao – rekao je u svom prvom obraćanju nakon izbora Zdravko Krivokapić

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić obratio se javnosti, odmah nakon konferencije Centra za monitoring i istraživanje.

“Dragi građani iskazujemo vam blagodarnost za istrajnost i dostojanstvo. Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa. Režim je pao.

Molim vas da ostanete kućama i da sa prijateljima i porodicom proslavite pobjedu koja je izvjesna”, poručio je Krivokapić.

“Izlaznost skoro referendumska”

Gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a posvećenoj izborima u Crnoj Gori Ivan Jovanović, urednik u listu Blic, istakao je da je ovolika izlaznost sve iznenadila, čak i ljude iz opozicije, kao i da je bila skoro referndumska.

Dodaje da prvi rezulatati govore da “liči da Milo Đukanović nema većinu” i da je došlo do promene vlasti.

Profesor Bogoljub Šijaković ističe da mu ovi rezultati govore da je “opozicija dobila izbore i da Milo Đukanović ove izbore gubi”.

“Ova izlaznost je izuzetna, a nju je motivisao Milo Đukanović svojim postupcima i svojim vladanjem, pre svega zakonom o slobodi veroispovesti”, naveo je Šijaković.

Prve procene na osnovu uzorka od 49,8 odsto

Prema prvim procenama na osnovu uzorka od 49,8 odsto, koalicija DPS – Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović ima 34,2 odsto, koalicija “Za budućnost Crne Gore 33,7 odsto, koalicija “Mir je naša nacija” 12,6 odsto, saopšteno je iz Cemija.

CDT: Glasalo 75,9 odsto birača

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75,9 odsto od ukupnog broja birača, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

“Na parlamentarnim izborima 2016. godine izlasnost do 20 sati je bila 73,4 odsto, a 2012. godine 70,6 odsto”, dodaje CDT.

 

Dnevne.rs,