PUTINOVA GARDA TRENIRAĆE SRPSKE SPECIJALCE: Vojska Srbije na ZAJEDNIČKOJ VEŽBI sa RUSIMA! (INFO)

padobranci

Foto: Tanjug/AP

Evo koji specijalci Vojske Srbije će ići na zajedničke vežbe sa pripadnicima Vojske Rusije

Specijalci Vojske Srbije imaće zajedničke vežbe sa svojim kolegama iz Vojske Rusije, potvrdio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

[adsenseyu5]

– Vojska Srbije (VS) je neutralna i želi da gradi dobre odnose sa vojskama četiri stuba naše spoljne politike – SAD, Rusijom, Kinom i EU – izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić, uz napomenu da je prioritet Srbije ulazak u EU, kao i to da će vojna vežba sa Rusijom biti održana kako je i planirano.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ambasador SAD Majkl Kirbi rekao je da je Srbija slobodna zemlja i da može da sarađuje s kim god poželi.

Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov prokomentarisao je rezultate susreta ministara odbrane Srbije, Bratislava Gašića i Rusije Sergeja Šojgua. Ruska strana pozitivno razmatra zahtev za obuku srpskih specijalista na fakultetima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je zamenik Ministra odbrane.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

– Tokom sastanka Ministara odbrane Rusije i Srbije razgovaralo se o najaktuelnijim pitanjima rusko-srpske saradnje u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, kao i o nastavku jačanja zajedničkih vojnih veza – rekao je Anatolij Antonov.

[adsenseyu1]

Posebna pažnja je bila poklonjena zajedničkim vojnim vežbama kopnenih snaga, vojno-desantnih i vojno-kosmičkih snaga ’Slovensko bratstvo — 2015‘ koje će biti održane na teritoriji Rusije, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

– U ovim vežbama će učestvovati i naši beloruski partneri  – naglasio je Antonov i podsetio da su poslednje zajedničke vojne vežbe bile održane u oktobru 2014. godine u Srbiji i postale su jedne od najznačajnijih događaja koje su imale praktični značaj.

– Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu predložio je svom srpskom kolegi da sledeće godine održe zajedničke taktičke vojne vežbe jedinica Vojno-desantnih snaga u Srbiji – pojasnio je Antonov.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema njegovim rečima, paralelno sa rusko-srpskim vojnim vežbama, povećanju nivoa borbene gotovosti srpskih vojnika doprinosi njihovo učešće u „Međunarodnim vojnim igrama 2015“.

Ruska strana je pozitivno razmotrila zahtev za obuku srpskih specijalista na fakultetima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je zamenik Ministra odbrane.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug / Sputniknews.com)