PUTIN će VUČIĆU dati ponudu ‘KOJA SE NE ODBIJA”: Rusija ima jedan USLOV koji će postaviti pred Srbiju 28. oktobra (INFO)

premijer-predsednik

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin, osim ekonomske pomoći, spremio je za premijera Aleksandra Vučića i vojnu ponudu “koja se ne odbija”, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori.

Šef ruske države tokom Vučićeve posete Moskvi, koja počinje 28. oktobra, ponudiće Srbiji najsavremeniju vojnu opremu i naoružanje i to po najpovoljnijim mogućim uslovima. Rusi su, tvrde upućeni, više nego spremni da pomognu modernizaciju srpske vojske jer im je jako stalo da imaju moćnog prijatelja na Balkanu. Ipak, Rusija ima jedan uslov koji će postaviti pred Srbiju.

[adsenseyu5]

Popust i krediti

Prema rečima Informerovih izvora, raketni sistem S-300 biće deo Putinove ponude:

“Rusi su spremni da vam isporuče najsofisticiraniju vojnu tehniku i naoružanje, avione, helikoptere, tenkove… Raketni sistem S-300, koji bi bio ključni faktor u odbijanju eventualne agresije, samo je deo Putinove ponude koja će biti stavljena pred Vučića. Ova oprema je, naravno, izuzetno skupa, ali su Rusi spremni na velike popuste, robne kredite, čak i na neke donacije…“

Izvor dodaje da bi ruska vojna pomoć bila i odgovor Americi koja gura svoje naoružanje u Hrvatsku:

“Nije tajna da Putin doživljava Srbiju kao jedinog iskrenog saveznika na Balkanu, koja i pored ogromnih zapritisaka i dalje odbija da uvede sankcije Moskvi“.

Najbolje rusko naoružanje

  • tenk T-90A
  • amfibijski transporter BTR-82A
  • protivvazdušni raketni sistem S-300
  • samohodni raketni sistem BUK-2M
  • mobilna balistička raketa topol-M
  • helikopter Mi-28

Uslov za “ruski vojni paket” jeste da se Srbija obaveže da nikad neće ući u NATO pakt.

“Ruski rivalitet s NATO neće prestati da postoji, a samo je produbljen ukrajinskom krizom i ratom protiv ISIS u Siriji. Zato Rusija od Srbije očekuje da ne ulazi u zapadni vojni savez. Konačna odluka je, naravno, na Beogradu…“, ističe isti sagovornik.

[adsenseyu1]

(srbijadanas)