Profesor Robert Lanza: Smrt je samo samo iluzija koju stvara naša svest (INFO)

smrt-zivot
SEVERNA KAROLINA – Profesor na Medicinskom fakultetu u Severnoj Karolini Robert Lanza tvrdi da je smrt samo samo iluzija koju stvara naša svest.

Prema teoriji biocentrizma smrt nije konačna kao što to mi mislimo. Glavna premisa teorije je da je život ishodište koje stvara svemir, a ne da svemir stvara život.

To znači da naša svest određuje oblik i veličinu svega u svemiru, pa se prostor i vreme ne kreću ovom brzinom, nego smo ih mi tako složili u glavi, pa ih tako doživljavamo.

Ako osoba prihvati da su prostor i vreme samo konstrukti našeg mozga, naša percepcija realnosti, sledi zaključak da ideja besmrtnosti postoji u svetu u kojem nema granica u prostoru i vremenu. To znači, po teoriji biocentrizma profesora Lanze, da fizička smrt nije konačna.

Njegovu teoriju podržavaju i ona Iana Stivensona koji je na primeru dečaka Sema dokazao da reinkarnacija postoji. Dečak je, naime, rođen godinu i po nakon što mu je umro deda. Kada je imao 18 meseci, otac mu je menjao pelenu, u tom trenu dečak ga je pogledao i rekao:

– Kada sam bio u tvojim godinama ja sam menjao tvoje pelene.

Stivenson ima oko 2.500 slučajeva u kojim postoji dokazi da je dete zapravo reinkarnacija nekog prošlog života. Dokaz za to leži u sećanjima male dece.

[adsenseyu1]                           [adsenseyu1]

(Vestionlajn)

5 Comments on "Profesor Robert Lanza: Smrt je samo samo iluzija koju stvara naša svest (INFO)"

  1. Upravo tako razmislite malo kada vam se nesto dogodi ponekad mislite da vam se to vec jednom dogodilo potpuno tako kao i sad sto vam se desava imate osecaj da ste doziveli ponovo neku radnju istim osecajem

  2. VOLEO BIH DA NESTO IMA TAMO… ALI DOKAZI UPUCUJU NA TO, DA JE SVE TO STRAH I ILUZIJA, JER NAS MOZAK RADI SVASTA! … iPAK SE NADAM DA SMRT NIJE KRAJ SVEGA!

    • Druze, potrazi pomoc… imas problem sa anksioznoscu koji je toliko ocigledan iz ove tvoje recenice.

  3. Kad su toliko sigurno neka se ubiju

Comments are closed.