‘PROCUREO’ TAJNI SNIMAK CIA – PREDSEDNICI SAD I FRANCUSKE OTKRILI PRAVU ISTINU O SREBRENICI: Sve je laž koju je osmislio NATO!

Stigli plaćenici u Kijev

Ovo je tajni snimak predsednika Francuske i Amerike o dešavanjima u Srebrenici, a evo šta im je bio cilj

Bivši predsednici Amerike i Francuske Bil Klinton i Žak Širak dobro su znali šta se dešavalo uSrebrenici, koju su pokušali da iskoriste kako bi pokrili neuspeh NATO-a i UNPROFOR-a. Ovo pokazuju tajni dokumenti CIA u kojima su prikazani razgovori dva šefa države!

[adsenseyu1]

U razgovoru Žaka Širaka i Bila Klintona, koje je objavila N1 vidi se da su dva predsednika znala dobro šta se dešava u Srebrenici, a u njima se može otkriti da zaštita civila u Potočarima nije bila prioritet Amerike i Francuske, već samo interesi NATO-a!

Ovo je stenogram razgovora:

Foto: AP/Tanjug

* Predsednik Klinton: Zdravo Žak.

* Predsednik Širak: Zdravo Bill. Kako si? Govoriću na francuskom. Zabrinut sam za Bosnu i ima stvari koje želim da znaš. Pre svega, čestitam na snažnoj izjavi u kojoj ste objavili da ukoliko ne možemo vratiti UN misiju, onda su dani UNPROFOR-a odbrojani. Naša analiza je ista. Pad Srebrenice i vrlo verovatno sutrašnji pad Žepe, te ozbiljna pretnja Goraždu predstavlja veliki promašaj UN-a, NATO-a, kao i svih demokratija.

Mi trenutno gledamo na televiziji kako Srbi odvajaju muškarce od žena, šaljući žene na silovanje i ubijajući muškarce koji su vojno sposobni. Prema mom mišljenju, mi više ne možemo stajati i gledati sve ovo. Prema tome, moramo okrenuti situaciju onako kako je bilo garantovano UN-om.

Foto: Profimedia

Francuska je spremna da prepusti sve svoje jedinice u misiju. Ja još uvek ne znam šta Britanci žele. Pitam se da li je njihova namera samo da napuste Goražde kao što su Holanđani napustili Srebrenicu. Ne želim da Francuska bude kriva za ovu situaciju. Sve zavisi od toga da li će SAD biti spremne da sarađuju u sprečavanju etničkog čišćenja ili ćemo samo sedeti skrštenih ruku, pustiti ljude da se ubijaju, a mi otići kući. Ne možemo dozvoliti sebi da budemo saučesnici.

[adsenseyu1]

* Predsednik Klinton: Želim da razmislite o nekoliko stvari. Goražde je mnogo važnije nego Žepa i Srebrenica. U smislu svoje veličine. Bosanska vlada ima 9.000 trupa u Goraždu koje su očigledno spremne da se bore. U Srebrenici trenutno ima 3.000 bosanskih trupa, ali kao što znate, oni su otišli pod pritiskom granatiranja. Otišli su bez suprostavljanja i borbe iako mislim da su to mogli uraditi. Britanci imaju 300 svojih jedinica u Goraždu, tako da mislim da će oni biti više spremni ostati tamo.

Foto: AP/Tanjug

Mi svi znamo da ukoliko se nešto desi Goraždu, vojska bosanskih Srba će osećati da ima slobodan put prema Sarajevu. Još jedna stvar koju bih želeo reći, u kojoj smo razgovarali u Halifaksu tokom vaše posete i potrebno je znati koja će biti pravila angažmana ukoliko odlučite uzeti inicijativu u Srebrenici, Žepi i Goraždu.

Pre nego što osiguramo vazdušni udar morate znati da će on naneti velike gubitke Srbima u određenim područjima. Posavetovaću se sa vojnim savetnicima, ali oni su vrlo skeptični s uvođenjem helikopterskih snaga, pogotovo ako Bošnjaci neće pružati otpor. Razgovaraću s njima i javim ti se ponovo.

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

2 Comments on "‘PROCUREO’ TAJNI SNIMAK CIA – PREDSEDNICI SAD I FRANCUSKE OTKRILI PRAVU ISTINU O SREBRENICI: Sve je laž koju je osmislio NATO!"

  1. НиколаНС | 10. July 2015. at 07:21 |

    Класичан, измишљен и подмукло пласиран “разговор”, у којем се, као, наводи љихова забринутост, а у ствари је пласиран и намењен да би се наставило са инсистирањем на наводном геноциду. Злочин у Сребреници је злочин, јел је евидентно тамо нешто учињено, али ни мање ни више него што је учињено у Братунцу, Кравицама и у Сарајеву. Много мање него оно што је учињено према Србима у Хрватској и на Космету. Ако све то није класификовано као геноцид, онда ни Сребреница то никако не може бити. Осим тога, колико год било безобразно са моје стране, јако је велико питање колико је заиста жртава било у Сребреници и колико је заиста Муслимана (тзв Бошњака) тамо сахрањено, а колико је укопано Срба који су “нестали”, на другим местима сукоба и оргијања Насера Орића, Алије и Бакира Изетбеговића и осталих. Наравно, пијетет, помен и поштовање и дубоки наклон свим невиним жртвама у сукобима на простору бивше ЈУ.

  2. Nikola je sve napisao,apsolutno se slažem sa svakom rečenicom!

Comments are closed.