PRITISCIMA ZAPADA SE PRIDRUŽUJE OPOZICIJA IZ SRBIJE? Saša Janković se zalaže za nezavisno Kosovo! (INFO)

Saša

U jeku pritisaka zapada na našu zemlju, lider PSG zagovara prijem Prištine u UN. Prihvatiti da sada ne žele da budu deo Srbije – kaže bivši ombudsman

PRITISCIMA iz zapadnih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, kako bi naša zemlja poklekla i formalno ili

neformalno priznala Kosovo, sada su se pridružili i pojedini lideri opozicije

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković u sredu se otvoreno založio za nezavisno Kosovo, a svoju politiku

“plasirao” je preko prištinske RTK 2.

On je izjavio da je “suverenost Srbije na Kosovu nepopravljivo narušena devedesetih i da treba prihvatiti realnost”.

– Nikada ne bih potpisao, niti mislim da će to od bilo kog srpskog političara biti traženo, nezavisnost Kosova.

TEŠKE OPTUŽBE HAŠIMA TAČIJA: Mi smo bili spremni na istorijski sporazum, ali SRBIJA NIJE

Ali, ne bih sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u svim međunarodnim organizacijama.

Zabluda je da članstvo u UN nužno znači priznanje nezavisnosti. Srbija treba da prihvati da Kosovo u ovom momentu ne želi da bude deo Srbije.

Jankovićev potez dolazi u izuzetno teškom trenutku za Srbiju, a nakon “nepristojne ponude” koju su Vučiću gotovo jednoglasno servirali u Londonu, Parizu, Berlinu i Vašingtonu – da zaboravimo na bilo koji deo teritorije KiM i da je Zajednica srpskih opština najviše što možemo da dobijemo.

Uz to, poslednjih dana otvoren je i “vojvođanski front”, i to čine Jankovićev koalicioni partner – Vojvođanska partija, koja ga je podržala na predsedničkim izborima, a koja se zalaže da severna pokrajina postane republika!

Nije prvi put u skorijoj istoriji da se Beograd susreće sa sličnim, već oprobanim mehanizmom pritisaka, kreiranih na Zapadu. Odnosno, da se vlasti u Srbiji nađu na pažljivo sinhronizovanim udarima koji dolaze i spolja i iznutra.

Jankovićeve reči tako bi se mogle protumačiti i kao opomena Zapada Vučiću – “ako ti nećeš da ispuniš ono što tražimo, ima ko hoće”.

Demokratska stranka Srbije u sredu je optužila lidera PSG da je “istakao kandidaturu za štićenika Zapada”:

– Izjavom da je “zabluda da članstvo Kosova u UN nužno predstavlja priznanje nezavisnosti” i da on ne bi to sprečavao, Janković je sebe promovisao kao lidera moralno posrnulih političara, umesto lidera Pokreta slobodnih građana.

“OFANZIVA” AMERIKANACA

NEPUNIH mesec dana nakon što je u Srbiji bio pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel, u Beograd danas stiže još jedan visoko rangirani vašingtonski diplomata.

Predsednik Vučić sastaće se sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom. Ovaj američki zvaničnik odlično poznaje prilike na Balkanu (diplomatsku karijeru započeo je 1993. u Ambasadi SAD u Beogradu) i tečno govori srpski, na koji je, inače, prevedena i njegova knjiga “Američka misija”, triler o tajnim akcijama vašingtonske diplomatije.

ZAŠTO ĆUTITE NA NAPADE?!

ŠEF delegacije srpskog parlamenta u Skupštini Saveta Evrope Aleksandra Tomić poslala je protestno pismo, jer niko iz ove organizacije nije reagovao na nedavne incidente na Kosovu i Metohiji u kojima je povređeno 32 Srba, a direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uhapšen. Ona je u dopisima funkcionerima PS SE tražila da osude događaj kad su “uniformisana lica naoružana dugim cevima napala miran skup, čiji je cilj bio razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM”.

– O divljačkom napadu se ćuti u institucijama čija je svrha zaštita ljudskih prava, što nije bio slučaj kada je voz iz Beograda krenuo u Kosovsku Mitrovicu – istakla je Tomićeva.

(S. S. R.)

(Dnevne.rs /Izvor: V. N. Novosti.rs)

oto: tanjug

1 Comment on "PRITISCIMA ZAPADA SE PRIDRUŽUJE OPOZICIJA IZ SRBIJE? Saša Janković se zalaže za nezavisno Kosovo! (INFO)"

  1. miha bukovac | 6. April 2018. at 04:44 |

    Ako u Srbiji ima onih koji mogu da ubiju tako pametnog i poštenog čoveka kao što je Zoran Đinđić, čudi da nema ko da likvidira ovog ubicu i lopova je dokaz da Srbi ne umeju da razlikuju prave od lažnih vrednosti i da ih je lako prevoditi “žedne preko vode” što uvek to i rade njeni lažni politički mudraci kao i oni dobro uhlebljeni lopovi iz SANU i SPC!

Comments are closed.