PRIŠTINA ODGOVARA AMERICI: “Pre će pasti vlada, nego što ćemo povući mere” (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Nećemo povući odluku, kaže savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predstavnik prištinskih institucija u dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi, u odgovor na poziv SAD da ukinu uvećane takse za robu iz Srbije.

Arifi je rekao da će kosovska vlasta pre pasti, nego povući odluku o povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

On je tako reagovao za prištinski portal Ljajmi, u odgovor na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da Priština treba da ukine odluku o stopostotnom povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH.

“Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto”, rekao je Arifi.

Američki Stejt department saopštio je ranije da je državni skretar SAD Majkl Pompeo, na sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem pozvao Prištinu da odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije i BiH i da se okrene radu na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

NEMAČKI RATNI VETERAN: Ubijao sam srpsku decu na Košarama, snajperom iz velike daljine (FOTO) (VIDEO)

Mustafa: Akcije Srba jasan signal u kom pravcu ide zemlja Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa rekao je da su “današnje akcije Srba na severu zemlje, ostavke gradonačelnika četiri opštine i rezolucija o prekidu komunikacije sa Prištinom jasan signal u kom pravcu ide zemlja”, prenela je RTK 2.

Kako je Mustafa naveo, “zvaničnici naše vlade treba da brinu o ustavnom poretku zemlje, dok ne bude prekasno” te je dodao da se država ne održava i ne vodi folklorom.

“U ovakvoj situaciji, smatram da bi trebalo da se sastane Vlada i Skupština Kosova, dodao je Mustafa.

Tači: Sledeće godine, u ovo vreme, KBS…

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će “sledeće godine Kosovske bezbednosne snage (KBS) obeležiti ‘Dan snaga’ kao najnovija vojska na svetu”.”Kosovske bezbednosne snage su sa profesionalizmom, odgovornoću i nepristrasnošću obavile sve zadatke koji su im postavljeni do sada…

Čestitam devojkama i mladićima Kosovskih bezbednosnih snaga ‘Dan snaga. Ovaj dan Kosovske bezbednosne snage će sledeći put proslaviti kao vojska Kosova. Najnovija vojska na svetu, koja će doprineti miru i bezbednosti i van Kosova, uskoro će postati realnost”, naveo je Tači, prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

(Dnevne.rs, Blic /izvor:  Tanjug)