PRETNJE PUTINU: Evo šta je Obama izjavio nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije

telefon

VAŠINGTON – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama razgovarao je juče sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o eskalaciji sukoba u istiočnom delu Ukrajine i o “podršci koju Rusija tamo pruža separatistima”, saopštila je Bela kuća.

Tokom telefonskog razgovora, Obama je ponovio podršku SAD ukrajinskom “suverenitetu i teritorijalnom integritetu”, izjavio je zvaničnik iz Saveta za nacionalnu bezbednopst, preneo je AFP.

Obama je istakao da broj žrtava u sukobima u Ukrajini raste i naglasio da je važno da predsednik Putin iskoristi priliku da se u razgovorima u kojima učetsvuju Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina postigne mirno rešenje, preneo je Rojters.

Predsednik SAD je rekao i da će, ukolikoRusija nastavi agresivno delovanje u Ukrajini, uključujući “slanje vojnika, oružja i finansiranje podrške sepratistima”, cena koju će Rusija platiti porasti, navedeno je u saopštenju Bele kuće.

Bela kuća je ranije danas saopštila da je ukrajinski predsednik Petro Porošenko informisao Obamu o novoj rundi mirovnih razgovora usmerenih na obezbeđivanje prekida vatre na istoku Ukrajine.

Obama i Porošenko razgovarali su telefonom u trenutku kada Obama razmatra slanje ubojite vojne pomoći ukrajinskoj vojsci, preneo je AP. Bela kuća nije navela da li je u razgovoru bilo reč o slanju vojne pomoći Ukrajini.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Tanjug)

1 Comment on "PRETNJE PUTINU: Evo šta je Obama izjavio nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije"

  1. daj vladimire zgazi gamad…

Comments are closed.