PREKINITE SVAĐU SA SRBIJOM I PRESTANITE DA PROGANJATE SRBE: Evo kako je Velika Britanija UDARILA ŠAMAR Prištini zbog Srba!

premijer

Dejvid Kameron, britanski premijer. Foto: AP/Tanjug

Savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona je prošle nedelje u Prištini jasno rekla kosovskom premijeru i predsednici da moraju biti kooperativniji u dijalogu s Beogradom

Pritisak na Prištinu da ostvari napredak u dijalogu, nakon Nemačke, zhateva i Velika Britanija.Upravo takvu poruku je kosovskom premijeru Isi Mustafi i predsednici Atifeti Jahjagi prenela baronesa Džojs Enelej, specijalna savetnica britanskog premijera Dejvida Kamerona.

– Kameronova savetnica je prošle nedelje u Prištini jasno rekla Jahjagi i Mustafi da moraju biti kooperativniji u dijalogu s Beogradom. To, jednostavno, mora da se desi. S druge strane, Britanci su zadovoljni ponašanjem Beograda u dijalogu s Prištinom – navode diplomatski srpskim medijima.

Iste nedelje kada je baronesa Enelaj posetila Kosovo, srpskom premijeru Aleksandru Vučiću stiglo je pismo lično od njenog šefa. Kameron je hvalio Vučićevo liderstvo i pozdravio njegove napore da unapredi odnose na Zapadnom Balkanu, ističući doprinos u dijalogu s Prištinom.

Upravo su nastavak dijaloga, kompromis s Beogradom i formiranje specijalnog suda za zločine OVK tri uslova čije je ispunjenje od Prištine tražila i nemačka kancelarka Angela Merkel.

[adsenseyu1][adsenseyu1]

(Blic)

2 Comments on "PREKINITE SVAĐU SA SRBIJOM I PRESTANITE DA PROGANJATE SRBE: Evo kako je Velika Britanija UDARILA ŠAMAR Prištini zbog Srba!"

  1. Ko je ovde lud?

Comments are closed.