PREGOVORI U MINSKU: Pogledajte kako Putin lomi olovku usred razgovora (FOTO)

olovka
Ruski predsednik Vladimir Putin, ukrajinski predsednik Petro Porošenko, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland vodili su naporne pregovore u Minsku, koji su trajali bezmalo 17 sati. Napokon, došlo se do kakvog-takvog rešenja, a o tome koliko su pregovori bili napeti najbolje govori jedna fotografija.

Najpre su se strasti rasplamsale nakon što je Porošenko bukvalno izjurio iz sale za sastanke nakon „veoma burne rasprave sa Putinom“, kako prenose ruski mediji.

ZAPAD U NEVERICI: Putin najavio objavljivanje dokaza o umešanosti američke vlade u rušenje kula u Njujorku?! (FOTO) (VIDEO)

Nakon toga, ruski predsednik je nastavio razgovor sa Angelom Merkel i Fransoa Olandom, da bi u jednom trenutku polomio olovku koju je sve vreme razgovora vrteo u rukama.

[adsenseyu4]

I dok zapadni analitičari ocenjuju da je ovim pregovorima Rusija dobila šta je htela, Vladimir Putin najavio je prekid vatre 15. februara. – Ovo nije najbolja noć u mom životu, ali uprkos svim teškoćama u pregovaračkom procesu, uspeli smo da se dogovorimo o glavnim pitanjima.

 

Potpisali smo dokument o primeni sporazuma iz Minska. Drugi dokument je izjava kojom predsednici podržavaju proces – rekao je Putin.

Dogovor, koji će na snagu stupiti u nedelju, 15. februara, omogućava stvaranje šire tampon zone. Prve tri tačke su: 1. Primirje, 2. Uklanjanje teškog naoružanja, 3. Nadgledanje OEBS-a pomoću satelita i dronova.

Prema usvojenom dokumentu, sve strane naoružane grupe, vojna oprema i plaćenici treba da napuste Ukrajinu pod kontrolom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), preneo je „Sputnjik“.

Iako je prvenstveno rekao da su Ukrajini postavljeni neprihvatljivi uslovi, predsednik te zemlje Petro Porošenko je na kraju potpisao dokument o primirju.

[adsenseyu1]

(Blic, foto: RT)