PREDSEDNIK VUČIĆ: VANREDNO STANJE zbog korona virusa u Srbiji! Ko bude kršio izolaciju, dobiće 3 godine zatvora (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Doneli smo odluku o progalšenju vanrendog stanja na teritoriji cele Srbije.

Odluka stupa na snagu u ovom trenutku. odluku nismo doneli lako -počeo je predsednik.

 U Srbiji danas imamo još dva obolela, nemamo smrtnih slučajeva, nema sumnje u danima koji dolaze da ćemo se suočiti sa tim. Preduzećemo najteže mere.

Prošli smo kroz teške krize. Ovo će biti najteža bitka za naš narod. Naši stari su meta ovog žestokog napada.

Želim da u ime Republike Srbije izjavim saučešće svim našim evropskim prijateljima, kojima želim da izađu iz ovoga, našoj španskoj braći takođe.

– Neće stradati naša deca, stradaće naši roditelji…Dragi penzioneri, ne moram da vam govorim koliko vas volim.

LIDER RADIKALA OTKRIO KO NAM ŠALJE KORONAVIRUS: Ovu teoriju zavere još nismo čuli! EVO KO SE KRIJE IZA SVEGA (INFO)

Ne izlazite nigde, biće problema u svemu ovome. molim vas da ostanete u svojim domovima…vi ste meta ovog napada  -rekao je predsednik obraćajući se narodu.

Nadam se da smo molbama nešto postigli prethodnih dana, molim i mlade i nas sredovečne da ne idu kod starih. Svim ovim što govorimo, štitimo vas najstarije.

Od sutra nema škole, nema vrtića, nema fakulteta, sve se zatvara, nema treninga, nema sporta, nema teretana, da ne objašnjavam zašto. zatvara se život da bimso sačuvali život, da bismo zaštitili naše stare

Što se snadbevanja tiče, imamo za 100 odsto uvećanu potrošnju. Razumem strah da se ljudi osećaju sigurno, ali ne znam kako da vam objasnim, nema potrebe. mi nemamo problem ni sa brašnom, ni sa uljem, ni sa šećerom. biće vam otvorene prodavnice. 30.000 maski ćemo obezbediti na dnevnom nivou. 

 Uputio sam pismo predsedniku Siju u nekoliko navrata sam ga nazvao bratom, ne samo meni lično, već i prijatelj naše zemlje.

Od sutra ćete videti Vojsku Srbije pored najvažnijih objekata, policija će raditi važan zadatak, ko bude kršio izolaciju dobiće 3 godine zatvora. Važno je da upoznam građane sa zakonom. 

Ko bude dolazio u Srbiju, moraće da ostane 14 dana u karantinu, svako narušavanje tog pravila, značiće odmah kaznu do 3 godine zatvora. Ovo radimo da bismo spasili zemlju. 

Podsetimo, do 18 časova u našoj zemlji je potvrđeno 48 slučajeva pozitivnih na koronavirus.Naglašeno je da su u nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 283 osobe.

Podsetimo, predsednik je u subotu uveče primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Srbije.

   

(Dnevne.rs /Mediji)